Emma Eriksson. Foto: TV4Emma Eriksson. Foto: TV4
Emma Eriksson.  Foto: TV4
Leif Mannerström Foto: TV4Leif Mannerström Foto: TV4
Leif Mannerström  Foto: TV4

Brister ut i tårar av Mannerströms ord

Publicerad

Det blir tårdrypande i kvällens avsnitt av "Sveriges Mästerkock" i TV4.

Polisen Emma Eriksson, 29, brister ut i tårar efter Leif Mannerströms ord.

– Jag kan inte fatta vad som hände precis, säger Emma Eriksson i programmet.

Det andra avsnittet av TV4:s succéserie "Sveriges Mästerkock" sänds under torsdagskvällen.

Programmet är just nu i auditionfasen, och i kväll besöker juryn beståendes av stjärnkockarna Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing städerna Göteborg och Helsingborg.

I Helsingborg får tittarna stifta bekantskap med Emma Eriksson, 29, som till vardags arbetar som polis, men som drömmer om att öppna egen restaurang.

– Jag tänker att jag kan kombinera det, att man jobbar som polis men att man vid ledig tid kan använda detta också. Jag drömmer om att öppna ett "hemma hos-koncept", där jag är kock och man får hyra in mig till sällskap och middagar, säger Emma Eriksson i programmet.

Rörs till tårar av Mannerströms ord

Till juryn väljer Emma Eriksson att laga råbiff med tryffelmajonäs, friterad purjolök och rödbeta.

I programmet är jurymedlemmen Mischa Billing tydlig med vilken konkurrens det är i programmet.

– Det är en väldigt tuff tävling och det är väldigt få som vi kan välja ut. Du är inte rädd att det här är lite för enkel matlagning? frågar Mischa Billing.

 

LÄS MER: Systerns stora utmaning – till stjärnkocken

 

Men Emma Erikssons rätt imponerar till synes på den respekterade juryn.

– Jättebra. Det är enkelt. Fantastiskt, säger Leif Mannerström.

– Supergott, fyller Markus Aujalay i och förkunnar att Emma Eriksson tagit sig vidare.

Men det är först när Leif Mannerström tar ton som det brister på riktigt för Emma Eriksson.

– Det var den godaste råbiff jag ätit, säger han.

Emma Eriksson har svårt att hålla tillbaka tårarna efter det omdömet.

– Oj! Shit, men gud. Det är helt sjukt, jag kan inte fatta vad som hände precis. Vilken ego boost. Shit vad glad jag är, säger Emma Eriksson.

"Sveriges Mästerkock" sänds onsdagar och torsdagar klockan 20.00 i TV4.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag