Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bridgerton”-stjärnan om succén: ”En möjlighet”

Expressens tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om tio tv-serier att se på SVT Play, Viaplay, Netflix och HBO Nordic.
Regé-Jean Page spelar hertigen Simon Basset i hyllade ”Familjen Bridgerton”.
Foto: Shutterstock / Shutterstock
Daphne Bridgerton, spelad av Phoebe Dynevor, blir utsedd till säsongens mest eftertraktade ungmö av drottning Charlotte.
Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX / LIAM DANIEL/NETFLIX BRIDGERTON_101_LD_ UNIT_00939

Serien ”Familjen Bridgerton” gör succé på Netflix.

Över 63 miljoner har redan sett den och av kritiker hyllas serien för sin mångfald.

– Vi har alltid levt, skrattat, älskat och gift oss precis som alla andra, säger skådespelaren Regé-Jean Page till Daily Mail.

Året är 1813 och Daphne Bridgerton, som spelas av Phoebe Dynevor, har precis blivit utsedd till säsongens mest eftertraktade ungmö av drottning Charlotte, som spelas av Golda Rosheuvel. Nu vill hon hitta en man att gifta sig med.

Så inleds Netflix-serien ”Familjen Bridgerton” som skildrar den brittiska överklassen under regenttiden. Serien har kommit till att bli en av streamingtjänstens mest populära serier någonsin sedan premiären den 25 december.

Kritiker har bland annat hyllat serien för dess mångfald där Londons societet och kungligheterna inte bara är vita. Regé-Jean Page, som spelar hertigen Simon Basset, menar att mångfalden i serien utgör ”en kritisk möjlighet” men att produktionen inte är ”färgblind”.

För Square Mile berättar Regé-Jean Page att det var en av de första diskussionerna han hade med serieskaparna Shonda Rhimes och Chris Van Dussen.

– Det var väldigt populärt att säga så i Los Angeles ett tag, ”jag ser inte färg, mitt barn ser inte färg”, men snälla gör det. För om du inte gör det så ser du inte mig, säger Page.

Till Daily Mail säger Regé-Jean Page att bara för att serien utspelar sig förr i tiden betyder inte det att det enda svarta människor gjorde var att lida.

– Vi har alltid levt, skrattat, älskad och gift oss precis som alla andra.

Har setts av 63 miljoner

28 dagar efter ”Familjen Bridgerton” hade premiär på Netflix hade 63 miljoner sett serien, vilket innebär att det är den femte mest sedda originalserien från Netflix någonsin. Den har även toppat streamingtjänstens lista över de mest sedda serierna i 76 länder, enligt Daily Mail.

Det är serieskaparens Shonda Rhimes första serie för Netflix. Rhimes ligger bakom succéserien som bland annat ”Grey's anatomy”, ”Scandal” och ”How to get away with murder”.

Se ”Spoiler Alert” – allt om romantik och feel good:

Spoiler Alert – allt om romantik och feel good • Helt program!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.