Brendan Coyle, mest känd som "John Bates", dömds för rattfylla. Foto: Nick BriggsBrendan Coyle, mest känd som "John Bates", dömds för rattfylla. Foto: Nick Briggs
Brendan Coyle, mest känd som "John Bates", dömds för rattfylla.  Foto: Nick Briggs
Downton Abbey. Foto: Magnus JönssonDownton Abbey. Foto: Magnus Jönsson
Downton Abbey.  Foto: Magnus Jönsson

Brendan Coyle döms till böter efter rattfylla

Publicerad

Downton Abbey-stjärnan Brendan Coyle var på väg hem från rehab i Thailand.

På planet hem föll han tillbaka in i gamla mönster och drack alkohol.

Sedan gjorde han sig skyldig till en grov rattfylla - nu förlorar han körkortet, skriver Daily Mail.

Brittiske Brendan Coyle, 52, känd som John Bates från Succéserien "Downton Abbey" hade tre gånger mer alkohol i blodet än tillåte när han åkte fast för rattfylla i England.

Skådespelaren var efter nyårsdagen på väg hem från en månads rehab i Thailand när han stoppades av polis.

– Hemresan var väldigt livlig, säger försvararen enligt Daily Mail.

Brendan Coyle döms till böter

I rätten berättade Coyles försvarare att skådespelaren har ett allvarligt alkoholproblem som han försökt ta tag i under rehabmånaden i Thailand, skriver tidningen.

Han erkände brottet och döms nu till 100 timmars obetalt arbete och böter. Coyle får inte köra bil på 50 månader.

 

 

LÄS MER: Bakom kulisserna i "Downton Abbeys" kök

 

 

I december 2015 lades "Downton Abbey" ned förevigt efter sex säsonger.

Anledningen till det ska ha varit att Maggie Smith, som spelade Lady Violet Crawley, inte ville vara med längre.

– Vi kunde lätt ha gjort sju säsonger, men om vi hade sagt ”Maggie är inte med längre” så hade varit en skugga för serien, sa Gareth Neame enligt flera brittiska tidningar.

– Ingen ångrar att vi la ner när vi gjorde det. Vår sista säsong var lika stark som den första, eftersom vi la ner i tid.

 

 

LÄS MER: Därför läggs succén ”Downton abbey” ner

 

 

Samantha Bond, känd som Lady Rosamund i serien, såg också ett annat problem med en fortsättning på ”Downton abbey”.

– Julian Fellowes har gjort alla skådespelarna världskända, så det kommer bli ofantligt svårt att samla den här gruppen människor igen.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag