Brasse Brännström är tillbaka på teaterscenen igen, två månader efter kollapsen strax före en föreställning.
Brasse Brännström är tillbaka på teaterscenen igen, två månader efter kollapsen strax före en föreställning.

Brasse Brännström utbränd

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. För första gången talar Brasse Brännström ut om sjukdomen som knäckte honom.
- Jag har aldrig brytt mig om att lyssna på kroppens varningssignaler. Det blev en rejäl smäll - och en lång sjukskrivning, säger han till Expressen.
På lördag är det nypremiär för Brasse Brännströms föreställning "Grottmannen". Det var i början av december som den folkkära skådespelaren tvingades ställa in "Grottmannen", som då var på turné i Halland. - Blodtrycket gick i höjden. Och jag fick en konstig yrsel, som jag fortfarande kan känna av, säger han. Läkarna konstaterade bland annat en infektion på innerörat. Han tvingades lägga ner hela turnén. Fem dagar ledigt - Jag var helt enkelt slutkörd. På sommaren hade jag spelat revy med Peter Flack och hade bara fem dagar ledigt innan jag började arbeta med "Grottmannen". Det var de enda fem dagarna jag var ledig under hela året. Klart att det inte går, speciellt som jag inte är någon ungdom längre, konstaterar Brasse. Men nu är han frisk. - Varenda liten del av min kropp är noga genomsökt och diagnosticerad av inte mindre än två läkare, så nu ska jag nog hålla ett tag. Det blir också lugnare tempo framöver. - Som skådespelare mår man dåligt av att ställa in en föreställning. I hela min tidigare karriär har jag bara ställt in två gånger. Framförallt i privatteatervärlden ställer man inte in, eftersom kollegorna på scenen inte heller får betalt för en inställd föreställning. Här är en liten men ändock tröst i att jag är ensam på scenen. I Rob Beckers "Grottmannen" är Brasse helt ensam i närmare två timmar och skämtar om den moderne mannens relationer, inte minst till kvinnor. - Klart att det är krävande. Men jag får faktiskt en kick av att bolla med en ny publik varenda kväll.
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag