Den folkkäre skådespelaren Brasse Brännström har gått bort. Han blev 69 år. Foto: Jens L estradeDen folkkäre skådespelaren Brasse Brännström har gått bort. Han blev 69 år. Foto: Jens L estrade
Den folkkäre skådespelaren Brasse Brännström har gått bort. Han blev 69 år. Foto: Jens L estrade
De mycket goda vännerna Magnus och Brasse. Foto: Mattias BardåDe mycket goda vännerna Magnus och Brasse. Foto: Mattias Bardå
De mycket goda vännerna Magnus och Brasse. Foto: Mattias Bardå
Skådespelaren slog igenom stort med det mycket populära barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus. Brasse Brännström och Magnus Härenstam gjorde flera omtalade krogshower i Stockholm på restaurangerna Bacchi Wapen och Berns under 1970-talet. Bilden ovan är tagen 2005 och ifrån uppsättningen av komedin Muntergökarna på China Teatern.Skådespelaren slog igenom stort med det mycket populära barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus. Brasse Brännström och Magnus Härenstam gjorde flera omtalade krogshower i Stockholm på restaurangerna Bacchi Wapen och Berns under 1970-talet. Bilden ovan är tagen 2005 och ifrån uppsättningen av komedin Muntergökarna på China Teatern.
Skådespelaren slog igenom stort med det mycket populära barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus. Brasse Brännström och Magnus Härenstam gjorde flera omtalade krogshower i Stockholm på restaurangerna Bacchi Wapen och Berns under 1970-talet.
Bilden ovan är tagen 2005 och ifrån uppsättningen av komedin Muntergökarna på China Teatern.
Brasse Brännström och Magnus Härenstam mottog årets Lisebergsapplåden 2013. Foto: Lisa Irvall Gt/ExpressenBrasse Brännström och Magnus Härenstam mottog årets Lisebergsapplåden 2013. Foto: Lisa Irvall Gt/Expressen
Brasse Brännström och Magnus Härenstam mottog årets Lisebergsapplåden 2013. Foto: Lisa Irvall Gt/Expressen
Brasse Brännström och Magnus Härenstam i "Två killar och en tjej".Brasse Brännström och Magnus Härenstam i "Två killar och en tjej".
Brasse Brännström och Magnus Härenstam i "Två killar och en tjej".
Brasse Brännström och Magnus Härenstam.Brasse Brännström och Magnus Härenstam.
Brasse Brännström och Magnus Härenstam.
I "Fem myror är fler än fyra elefentar".I "Fem myror är fler än fyra elefentar".
I "Fem myror är fler än fyra elefentar".
Brasse Brännström med vännen Lasse Hallström. Foto: Cecilia ÖsterbergBrasse Brännström med vännen Lasse Hallström. Foto: Cecilia Österberg
Brasse Brännström med vännen Lasse Hallström. Foto: Cecilia Österberg
I "Fem myror är fler än fyra elefanter" gjorde Brännström succé med sin Lattjo-lajban-låda.I "Fem myror är fler än fyra elefanter" gjorde Brännström succé med sin Lattjo-lajban-låda.
I "Fem myror är fler än fyra elefanter" gjorde Brännström succé med sin Lattjo-lajban-låda.
Brasse Brännström, Colin Nutley, Helena Bergström coh Liza Marklund, som skrivit boken "Sprängaren". Foto: Mark Earthy /ScanpixBrasse Brännström, Colin Nutley, Helena Bergström coh Liza Marklund, som skrivit boken "Sprängaren". Foto: Mark Earthy /Scanpix
Brasse Brännström, Colin Nutley, Helena Bergström coh Liza Marklund, som skrivit boken "Sprängaren". Foto: Mark Earthy /Scanpix
Brasse Brännström och Magnus Härenstam blev några av Sveriges mest folkkära skådespelare. Foto: Mattias BardåBrasse Brännström och Magnus Härenstam blev några av Sveriges mest folkkära skådespelare. Foto: Mattias Bardå
Brasse Brännström och Magnus Härenstam blev några av Sveriges mest folkkära skådespelare. Foto: Mattias Bardå
Eva Remaeus, Magnus Härenstam och Brasse Brännström. "Fem myror är fler än fyra elefanter". Foto: SVTEva Remaeus, Magnus Härenstam och Brasse Brännström. "Fem myror är fler än fyra elefanter". Foto: SVT
Eva Remaeus, Magnus Härenstam och Brasse Brännström.
"Fem myror är fler än fyra elefanter". Foto: SVT
Foto: Birger LarssonFoto: Birger Larsson
 Foto: Birger Larsson
Brasse Brännström blev 69 år gammal. Foto: Jens L estradeBrasse Brännström blev 69 år gammal. Foto: Jens L estrade
Brasse Brännström blev 69 år gammal. Foto: Jens L estrade

Brasse Brännström  död – han blev 69 år

Publicerad

Den folkkäre skådespelare Brasse Brännström har gått bort.

På fredagskväll larmads en ambulans till hans hem och senare bekräftades dödsfallet av skådespelarens före detta hustru Git Brännström.

Han blev 69 år gammal.

Vid sjutiden i går kväll skickades en ambulans till Lars Erik ”Brasse” Brännströms hem på Lilla Essingen i Stockholm.

Ambulansen svarade på ett sjukdomsfall, enligt polisen.

Polisen larmades klockan 19.13. Två minuter senare beordrades en patrull till lägenheten tillsammans med en ambulans. 45 minuter senare lämnade poliserna platsen.

Det pågår ingen utredning om dödsfallet. Enligt polisen, som inte kan säga så mycket på grund av sekretess, var det inget som stack ut på platsen.

Sent på fredagskvällen bekräftade den folkkäre skådespelarens före detta hustru Git Brännström att han avlidit.

– Han har gått bort, säger en märkbart tagen exfru kort.

Git Brännström har svårt att säga så mycket mer på grund av sorgen efter sin exman som hon stod mycket nära fortfarande efter att de skilt sig.

Var aktiv in i det sista

Exakt vad som ledde till Brännströms bortgång var inte känt på fredagskvällen.

Brännström slog igenom stort i det omåttligt populära barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter" tillsammans med Magnus Härenstam och Eva Remaeus.

Genom åren har han arbetat med flera personer ur Sveriges kändiselit. Flera personer som Expressen har varit i kontakt med beskriver dödsfallet som chockartat.

Brasse Brännström, som arbetat som skådespelare hela sitt vuxna liv, var aktiv in i det sista.

Den senaste filmen han var med i var Bäst före" av Mats Arehn. Där spelade han den nypensionerade läraren Bosse.

Brännström spelade även huvudrollen i en kommande kortfilm av Jens Assur. "Hot Nasty Teen", som filmen heter, har premiär nästa år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag