Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brännvin och fågelholkar - Vallarna, Falkenberg

Jojje Jönsson, Annika Andersson och Claes Malmberg.

Glada buskisgänget

på Vallarnas friluftsteater firar tioårsjubileum med toppad ensemble och klassiska Söderkåkar i moderniserad västkustversion. Över alla lyser Annika Andersson som pigan Malin. Det är hon som älskar karlar, särskilt om de bär uniform, och därför hetsar polis Karlsson och brevbäraren Dag-Otto till slagsmål.

Annika Andersson

debuterade i första farsen på Vallarna för tio år sedan och har sedan dess blivit etablerad komiker i tv. Här visar hon sin utsökta känsla för att droppa repliker och dominerar varje scen hon är med i. Vilken komediaktör!

Största skratten

ligger i andra akten och det är då gästspelaren Claes Malmberg gör entré som kapitalisten i denna klasskampkomedi. Han har seglarmössa, skruvad dialekt, sjunger sentimentalt i falsett och levererar några dunderdåliga vitsar, som publiken älskar. Det är lite urkraft över Malmberg när han går igång. Och så återvänder lokale komikern Jojje Jönsson till en figur som förekommit i flera pjäser, den lätt korkade brevbäraren som inte kan säga bokstaven R.

Då och då får han utrymme

att spela direkt på publiken och det tar han väl vara på. Brännvin och fågelholkar är en lyckad jubileumsuppsättning, som redan före premiären sålt 60 000 biljetter. Och publiken kan räkna med en extra upplevelse, när Annika Anderssons Malin, som bokstavligen saknar takt och ton, brister ut i ett sanslöst sångnummer.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!