Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brander: Kyligt om avdomnade relationer

Det finns mycket som talar för att världens mest omtalade par vill vara sofistikerade européer. Sen sju år tillbaka bor de på Château Miraval i Frankrike, där de även gifte sig förra sommaren. Med ”By the sea” tar de nu ännu ett steg från Hollywood, och agerar delvis på franska, i en svårmodigt kultiverad miljö, långt bortom ”Mr. & Mrs. Smith”.

"By the sea"

Drama

USA. Av: Angelina Jolie Pitt.

Med: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt, Mélanie Laurent, Niels Arestrup.

Längd: 2:02. Från: 11 år.

Äkta paret Vanessa (Agelina Jolie) och Roland (Brad Pitt) är nämligen ingen munter syn, det står klart redan innan de hunnit packa upp Louis Vuitton-bagaget på hotellet. Ljuset spelar ständigt mellan rummets tunga kristallkronor och den turkosa havsutsikten, men når aldrig in i parets ögon.

Vanessas blick är kyligt tom, och oftast dold bakom lager av eleganta solhattar, enorma solglasögon och svepande lösögonfransar.

 

LÄS MER: Så bra är "Under körsbärsträden"

 

Medan hon pillertrillar sig igenom dagen, graciöst utsträckt på någon divan, så försöker Roland skriva en bok på det där tröstlöst Hemingwayska sättet som inkluderar sprit i kombination med såriga samtal med den pittoreske barägaren.

Först när Vanessa upptäcker att det finns ett titthåll intill de kåta rumsgrannarna, uppstår någon form av liv i parets sen länge avdomnade relation.

 

LÄS MER: Filmen lyckas med att träffa rätt i samtiden

 

Kanske är detta en medveten metafor för biopublikens känsla av tjuvtitt in i kändisparets verkliga relation. Kanske inte.

I vilket fall är filmen som en helhet ett försök till europeisk art house-produktion, som fastnar i den glossiga Vanity Fair-estetiken.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!