Bråket om arvet efter Stieg Larsson fortsätter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Britt-Marie Trensmar

Bråket om Stieg Larssons dödsbo fortsätter. 

Stieg Larssons bror, Joakim Larsson, bryter nu alla samtal med den Stieg Larssons tidigare sambo Eva Gabrielsson, rapporterar SVT.se.

I ett halvår har Stieg Larssons släktingar och hans tidigare sambo, Eva Gabrielsson fört samtal om hur de miljoner som finns i Stieg Larssons dödsbo, skulle kunna delas mellan dem. Och vem som ska få bestämma över förvaltningen av den döde författarens upphovsrätter. 

 Nu är de samtalen slut. Utan att man har kommit överens. 

 Enligt Joakim Larsson har Eva Gabrielsson erbjudits 20 miljoner kronor och en styrelseplats i det bolag som förvaltar rättigheterna till Millenniumtrilogin. Men det är ett bud som alltså ratats av Eva Gabrielsson.

Vill inte acceptera

 ”Hon har tyvärr inte velat acceptera hela eller delar av vårt erbjudande” säger Joakim Larsson i ett pressmeddelande, uppger SVT. 

 Enligt Joakim Larsson har Eva Gabrielsson hela tiden förhalat och förhindrat att man skulle komma överens. 

Samtalen avslutas

 ”När hon samtidigt fortsätter sin mer än femåriga systematiska smutskastningskampanj av oss i svensk och utländsk media, så finns det inte några förutsättningar att fortsätta samtalen varför vi avslutat dem” säger Joakim Larsson.

 Eva Gabrielsson ville inte kommentera saken när SVT:s kulturnyheter ringde upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.