Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bråket i kulisserna skakar Grammy Awards – artisterna nobbar galan

Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Under söndagen ska USA:s bästa musikprestationer hyllas på Grammy Awards i Los Angeles. 

Men under galan kommer flera stolar gapa tomma då stjärnorna nobbar galan. 

Ariana Grande hoppade av för bara några dagar sedan, nu berättar hon om konflikten i kulisserna. 

”Jag har varit tyst men du ljuger om mig”, skrev Ariana Grande på sin Twitter i torsdags. 

Ikväll går den amerikanska Grammygalan av stapeln i Los Angeles. Men flera artister som är nominerade för sina betydelsefulla insatser för den amerikanska musikscenen har valt att nobba galan, något som skakat produktionen enligt New York Times.

Bland annat ska artisterna Drake, Lamar och Childish Gambino ha fått frågan om att uppträda på Grammy Award 2019 med sin superhit ”This is America”. Trion är nominerade i fyra kategorier med låten, men de nobbade om att stå på scenen och representanter till artisterna hävdar att de inte vill kommentera orsaken. 

För bara några dagar sedan kom dessutom bakslaget att en av världens största kvinnliga stjärnor, Ariana Grande, vägrar närvara på Grammy Award. Orsaken är en infekterad konflikt med Ken Ehrlich som är producent för galan. Han har i en tidigare intervju uppgett att Ariana Grande ”kände att det var för sent för att få ihop något”, och att det är därför hon inte ska uppträda. 

Därför nobbar Ariana Grande Grammy Awards 2019

”Jag har varit tyst men du ljuger om mig”, skrev Ariana Grande på sin Twitter i torsdags och fortsatte: 

”Jag kan få ihop ett uppträdande över en natt och det vet du Ken. Det var när min kreativitet och uttryck kontrollerades av dig som jag beslutade mig att inte vara med. Jag hoppas showen blir exakt vad du vill och mer”. 

Grammy Award har tidigare hamnat i blåsväder. Bland annat för att för få kvinnliga musikskapare funnits representerade. 

Tidigare bråk kring Grammy Awards

Neil Portnow, chef för galan, mötte skarp kritik efter att han förklarat det med att kvinnor måste ”steppa upp” om de drömmer om succé inom musikindustrin. Hans uttalande fick bland annat världsstjärnan Pink att rasa mot uttalandet. 

”Kvinnor inom musiken behöver inte 'steppa upp' - kvinnor har steppat upp sen tidernas begynnelse. Klivit fram, men också klivit åt sidan”, skrev hon på en handskriven lapp som hon publicerade på Twitter: 

”Kvinnorna ÄGDE musiken i år. De har DÖDAT DEt. Och alla andra år också.