Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför är ”Samantha” inte med i nya serien

Sarah Jessica Parker fick James Wilkie Broderick ihop med Hollywoodkollegan Matthew Broderick 2002.
Sarah Jessica Parker och Chris Noth i ”Sex and the city 2”.
Foto: WARNER BROS / STELLA PICTURES
Kim Cattrall.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Fansen har väntat och längtat och nu är det äntligen dags.

På torsdagen har ”Sex and the city”-uppföljaren ”And just like that...” premiär på HBO Max.

Men vägen till uppföljaren har inte varit spikrak. 

En av huvudkaraktärerna, ”Samantha Jones” fattas och inspelningarna har kantats av rykten om bråk mellan skådespelarna.

– Jag bara önskar att det hela aldrig hade hänt för det var sorgligt och obekvämt, säger Chris Noth, som spelar Mr.Big, till The Guardian.

Det var i januari i år som många ”Sex and the city”-fans jublade. Efter år av rykten bekräftade WarnerMedia att en uppföljare till den populära serien om Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha var på väg.

Men det var dock inte bara glada miner. Samtidigt som nyheten om återföreningen släpptes kom även beskedet att Kim Cattrall, som spelar Samantha, inte kommer vara en del av projektet.

Kim Cattrall uttalade sig inte om återföreningen, men enligt en källa till Page Six ska anledningen till att Sarah Jessica Parker tidigare uttryckt stor besvikelse över Cattralls vägran inför den planerade tredje filmen.

Cattrall ska även ha haft offentliga bråk med flera av skådespelarna i serien, men i synnerhet med Parker.

Bråket efter broderns död

Kim Cattrall ska också offentligt berättat att hon mobbades av de andra skådespelarna under inspelningen av serien och filmerna. När Cattralls bror dog för snart tre år sedan ska Sarah Jessica Parker skrivit ett inlägg där hon beklagade sorgen för sin före detta kollega. Men kondoleansen togs inte emot väl.

”Jag behöver inte din kärlek eller ditt stöd under denna tragiska tid” skrev hon och fortsatte:

”Min mamma frågade mig i dag: 'När kommer hycklaren Sarah Jessica Parker lämna dig i fred?'. Dina fortsatta försök att nå ut till mig är en smärtsam påminnelse om hur elak du var då och är nu. Du är inte min vän och jag säger det till dig en sista gång: sluta utnyttja min tragedi för att framstå som en trevlig tjej”.

Skådespelarkollegan: ”Obekvämt”

Nu väger andra ”Sex and the city”-skådespelare in och berättar sina tankar om bråket.

Chris Noth, återvänder i sin roll som Mr. Big i ”And just like that...”. I en ny intervju med The Guardian uttalar han sig om Kim Cattralls frånvaro och hennes hårda ord om skådespelarkollegerna.

– Jag måste säga att jag inte har någon aning om hur hon tänker eller vad hon känner. Jag vet att jag är väldigt nära SJ (Sarah Jessica Parker reds. anm) och Cattralls beskrivning av henne är inte alls i närheten av sant.

Vidare säger Chris Noth att han uppskattade Kim Cattralls insats i ”Sex and the city”.

– Jag gillade henne, jag tyckte att hon var fantastisk i serien och vissa personer går vidare av egna skäl. Jag vet inte vad hennes var. Jag bara önskar att det hela aldrig hade hänt för det var sorgligt och obekvämt.

– Jag gillar inte när någon pratar negativt om SJ eftersom hon är ett mål och folk kan vara elaka. Jag känner mig väldigt beskyddande mot henne och jag var inte glad över det.

Se mer:

Chris Noth har valt att raka av sig allt sitt karaktäristiska hår, i förmån för en kort grå snagg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.