Bråken på slottet som SVT valde att inte visa

Stjärnorna tjafsade tjafsade med varandra på slottet, avslöjar Claire Wikholm.
Foto: SVT.
Under middagen i kvällens avsnitt rök Sauk, Wikholm och Marika Lagercrantz ihop.
Foto: SVT.
Morgan Alling, Amanda Ooms, Claire Wikholm, Stefan Sauk och Marika Lagercrantz.
Foto: Olle Sporrong

Efter Claire Wikholms omtumlande dag i SVT:s "Stjärnorna på slottet":

Nu berättar skådespelerskan om bråken bakom kulisserna.

– Det är klart att det blir konfrontationer. Vi är starka allihopa. Det var en del bråk, säger hon.

I lördagens premiäravsnitt av årets "Stjärnorna på slottet" i SVT visades ett bråk mellan Claire Wikholm, 71, Stefan Sauk, 60, och Marika Lagercrantz, 61.

Skådespelarna rök ihop i en politisk debatt, där Stefan Sauk kallade politiker för "ett gäng backstabbers" och Claire Wikholm menade att de är "de tråkigaste som finns".

Marika Lagercrantz blev upprörd och menade att de andra runt bordet förespråkade diktatur.

– Jag tycker det är väldigt trevligt att sitta vid ett bort där människor är för diktatur. Jag visste inte att ni var det men det är trevligt att träffa er, sade hon i programmet.

Det hela slutade med att Claire Wikholm lämnade bordet med löftet att Marika Lagercrantz skulle få äta upp det hon sagt.


LÄS MER: Claire Wikholm om hemska händelsen som barn


Claire Wikholm: "Det var en del bråk"

Men det var inte det enda bråket som inträffade under inspelningsperioden. Faktum är att stjärnorna alltsomoftast tjafsade med varandra på slottet, berättar Claire Wikholm.

– Man lever fem starka personer som jobbar 12 timmar om dygnet i en vecka. Det är klart att det blir konfrontationer. Vi är starka allihopa. Det var en del bråk. Det var bråk. Men det vore underligt annars. Vi är inga mesproppar, säger hon.

Även Marika Lagercrantz säger att det uppstod meningsskiljaktigheter, men hon tyckte att det var uppfriskande.

– Vi tyckte olika, vi blev inte ovänner för det. Jag tyckte att det var kul att vi kunde ha olika åsikter, säger hon.

Morgan Alling säger att Claire Wikholm betedde sig illa under inspelningarna.

– Det var bra att de visade hur Claire var. Det är det som jag levt i. Härskarteknik, en översittarmentalitet, som trycker ner andra människor.

Claire Wikholm, å andra sidan, beskyllde Morgan Alling och Stefan Sauk för att ha tagit för mycket plats under tiden på slottet.

– Det är som att försöka rädda någon som håller på att dö och så blir man beskylld för att försöka döda personen, säger Stefan Sauk.


LÄS MER: Stjärnorna knäcks av SVT:s press på slottet


Isiga relationer efter "Stjärnorna på slottet"

Men trots bråken, bland annat det som under lördagen visades i tv, tycker Claire Wikholm att luften rensades för sällan i programmet.

– Vi var trötta. Tröttare för varje dag. Och att bråka är inget konstigt, det piggar upp och rensar luften. Även om den inte rensades tillräckligt, säger hon.

Efter inspelningarna höll vissa av deltagarna kontakten, andra inte.

– Alla människor är olika, alla strumpor passar inte alla fötter, säger Stefan Sauk.

– Jag känner mig så trygg i mig själv att jag inte är intresserad av att umgås med människor som har behov av att sätta sig på andra, säger Morgan Alling.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.