Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråk under skönhets- tävling – slet av kronan

Caroline Jurie slet av Pushpika De Silvas krona.
Foto: - / AFP TT NYHETSBYRÅN

Skönhetsdrottningen Pushpika De Silva vann ”Fröken Sri Lanka” – men när hon fått sin krona slet 2019 års vinnare av den från hennes huvud.

– Jag ger kronan till den som kom på andra plats, sa Caroline Jurie enligt BBC

”Fröken Sri Lanka” 2021 skulle utses och vinnaren blev skönhetsdrottningen Pushpika De Silva – men när De Silva hade fått kronan blev Caroline Julie, ”Fröken Sri Lanka” 2019, upprörd och slet av den från hennes huvud. 

– Det finns en regel som hindrar kvinnor som redan har varit gifta och skilt sig att delta i tävlingen, så jag ger kronan till den som kom på andra plats, sa Julie då. 

Men Pushpika De Silva var inte skild, hon var bara separerad. Gråtandes lämnade hon scenen. 

”Det finns många ensamstående mammor”

Arrangörerna har nu bett De Silva om ursäkt men hon har sagt att hon ska vidta rättsliga åtgärder för sättet hon behandlades på. 

– Det finns många ensamstående mammor, som jag i dag, som lider i Sri Lanka. Den här kronan är tillägnad de kvinnor, de ensamstående mammorna som kämpar för att uppfostra sina barn ensamma, sa De Silva vid en presskonferens

I ett Facebook-inlägg skriver De Silva att hon fick uppsöka sjukhus efter huvudskadorna hon ska ha fått efter incidenten.


Q&A: Zache påkommen av polis – spändes fast efter Vip-fest

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.