Neri OxmanNeri Oxman
Neri Oxman
Brad Pitt Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅNBrad Pitt Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Brad Pitt Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Brad Pitts nya kärlek i rekorddyr skilsmässa

Publicerad

Den geniförklarade arkitekturprofessorn Neri Oxman är Brad Pitts nya flickvän, uppger Radar Online.

Samtidigt avslöjas det att hon nyligen genomgått en infekterad och rekorddyr skilsmässa från kompositören Osvaldo Golijov.

”Ett äktenskapligt haveri omöjligt att någonsin reparera” står det i ex-parets skilsmässoansökan, enligt sajten.

Brad Pitt, 54, dejtar arkitekturprofessorn Neri Oxman, 42, uppger Radar Online.

Pitt har inte haft någon officiell flickvän sedan skilsmässan från skådespelaren Angelina Jolie år 2016, men nu tycks han ha fallit pladask.

Neri Oxman är en geniförklarad och prisbelönad professor. Paret ska ha lärt känna varandra i samband med att han besökte MIT Media Lab, det utvecklingscenter hon arbetar på.

Neri Oxman gifte sig 2011 med den argentinske kompositören Osvaldo Golijov, 57. Paret ska ha haft ett passionerat förhållande där de var varandras konstnärliga musor.

Paret fick inga barn och det stormiga äktenskapet kraschade 2015. 

 

LÄS MER: Brad Pitt dejtar kändisprofessor 

 

Neri Oxmans miljonsmäll i skilsmässan

I skilsmässoansökan angav paret att de haft ”ett äktenskapligt haveri omöjligt att någonsin reparera”.

I dokumentet framgår att Osvaldo Golijov behöll både parets gemensamma bankkonto och aktieinnehav. Dessutom var Neri Oxman den som flyttade ut från parets bostad, där Golijov fortfarande bor kvar. 

Inte nog med det, Neri Oxman ska ha skrivit ut en check på över 5 miljoner kronor i reda pengar till kompositören i samband med skilsmässan. 

”Parterna är härmed överens om att respektera den andra personens integritet som ogift fullständigt” står det slutligen i överenskommelsen.

Enligt Page Six har Brad Pitt tröttnat på ytliga hollywoodaktriser, och gillar att Neri Oxman tillhör intellektuella kretsar.

– Det uppstod omedelbart en stark kemi mellan de båda. Än så länge är de på en vänskaplig nivå, men Brad är romantiskt intresserad. Han tycker att Neri är fascinerande och vill lära känna henne på mer än bara ett sätt, säger en uppgiftslämnare till Page Six.

 

LÄS MER: Efter krisen - Brad Pitt ska byta namn  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag