Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brad Pitt vinnare i kampen om barnen mot Angelina Jolie

Brad Pitts nya kärlek: ”Öppen relation”
Brad Pitt, 57.
Foto: ADMEDIA, INC / ADMEDIA/SIPA USA SIPA USA
Angelina Jolie, 45.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En gång var de Hollywoods hetaste kändispar.

Men kärlekssagan slutade i skilsmässa och utdragen vårdnadstvist.

Nu har en domstol bestämt att Brad Pitt, 57, och Angelina Jolie, 45, måste dela lika på barnen, skriver amerikanska Page Six. 

2016 begärde Angelina Jolie ut skilsmässa från Brad Pitt. Detta sedan hon anklagat förre maken för att ha gått till fysiskt angrepp mot ett av deras sex gemensamma barn under en privat flygresa. 

Angelina Jolie, känd för bland annat rollen som Lara Croft i filmen ”Tomb Rider” har sedan dess krävt att få ensamrätt till vårdnaden över fem av barnen som är minderåriga.

Anser han är en dålig förälder

En domstol i Kalifornien har nu fällt ett avgörande. De två stjärnskådepelarna till föräldrar ska dela på vårdnaden, vilket ses som en framgång för Brad Pitt. 

Under en tid fick Brad Pitt endast träffa barnen under övervakning.

Domaren i målet avfärdade Angelina Jolies argument om att hennes tidigare make skulle vara en omdömeslös förälder.

– Rättsprocessen pågick i flera månader och det var fullt av vittnen, experter, terapeuter och andra personer som har vistas med och runt barnen, beslutet var baserat på det, säger en källa till nöjessajten Page Six

Enligt en källa till nöjessajten TMZ, som står nära Brad Pitt, blev den 57-åriga sexbarnspappan som så sent som förra året vann en Oscar för sin insats i ”Once Upon a Time in Hollywood”, helt utom sig av glädje.

Tänker inte ge upp

Domstolens beslut är än så länge endast preliminär men källor som har insyn i fallet menar att det sannolikt kommer att bli permanent. 

Dock har Angelina Jolie inte gett upp kampen och kommer fortsätta slåss för ensam vårdnad.

De båda Hollywoodskådisarna blev ett par efter inspelningen av filmen ”Mr. and Ms. Smith” år 2004. Tillsammans har de barnen Maddox, 19, Pax, 17, Zahara, 16, Shiloh, 14, och tvillingarna Knox och Vivienne, 12.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.