Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Charles Sykes / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Charles Sykes / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Charles Sykes / AP TT NYHETSBYRÅN

Brad Pitt slår tillbaka - kräver delad vårdnad

Publicerad

Angelina Jolie vill ha vårdnaden över hennes och Brad Pitts sex barn.

Nu slår Brad Pitt tillbaka – och går till domstol för att kräva delad vårdnad. Det rapporterar brittiska Metro.

Det var under gårdagen som Brad Pitt, 52, lämnade in sin ansökan om delad vårdnad till en familjedomstol i Los Angeles.

Enligt den brittiska nyhetssajten Metro, som har tagit del av dokumenten, är det första gången Brad Pitt har skickat juridiska dokument till Angelina Jolie, 41, sedan hon lämnade in skilsmässoansökan i september.

I samma veva krävde Angelina Jolie ensam vårdnad över parets sex barn: Maddox, 15, Pax, 12, Zahara, 11, Shiloh, 10 samt tvillingarna Knox and Vivienne, 8.

 

LÄS MER: Angelina Jolie och Brad Pitt skiljer sig

 

Men nu slår Brad Pitt alltså tillbaka.

Brad Pitt har, precis som Angelina Jolie, angett "oöverkomliga meningsskiljaktigheter" som anledning till skilsmässan. Han uppger också att paret separerade den 15 september. Den 19 september ansökte Angelina Jolie om skilsmässa.

Uppgiftslämnaren: "Det handlar om barnen"

En uppgiftslämnare som står nära paret uppger för People att det fortfarande är "konstigt och ansträngt" mellan Brad Pitt och Angelina Jolie.

– De jobbar fortfarande på vissa saker som de inte kan komma överens om. Det verkar som att det handlar om barnen, säger uppgiftslämnaren till People.

I början av oktober slöt de blivande exmakarna ett avtal som innebär att Angelina Jolie fick ensam vårdnad av barnen i tre veckor. Efter det tre veckorna har Brad Pitt tillåtits träffa sina barn i sällskap av en terapeut.

 

LÄS MER: Angelina Jolies nya drag mot Brad Pitt

 

Det var efter ett bråk på ett privatplan från Frankrike till USA som Brad Pitt och Angelina Jolie separerade. Enligt Angelina Jolie ska Brad Pitt ha varit berusad och skrikit på sin son Maddox.

Brad Pitt och Angelina Jolie träffades under inspelningen av "Mr and Mrs Smith" 2004. Två år senare bekräftade de att de var ett par och 2014 gifte sig Brad Pitt och Angelina Jolie. Relationen höll i tolv år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag