Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bra mix veteraner och nykomlingar – i sommarens bästa Allsång

Molly Sandén imponerar på ”Allsång på Skansen”. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inte illa. Sommarens bästa ”Allsång på Skansen”. Rätt blandning av veteraner och nykomlingar.

Och så en äkta popdiva på scen – den suveräna Molly Sandén.

Hon har vuxit, mognat som artist, har rösten och utstrålningen. Molly Sandén är inte längre unga poptjejen, utan en popstjärna som sjunger egna låtar med kraft och auktoritet.

En äkta popdiva har också egen stil i scenkläder. I inledningen en storrutig kostym i storlek XXL, i finalen en extralång rock som släpade. Kunde sett fånigt ut på någon annan, men på Molly såg det rätt ut. 

Molly Sandén inledde och avslutade och däremellan var det en bra Skansen-blandning utan ihåligheter.

Kvällens junior var Bishara, 16, som nyss sjöng i skolans matsal och nu ägnar sommarlovet åt att stå på de stora scenerna. Bara han inte matchas för hårt, han var ju orolig för rösten – eftersom han är i målbrottet.

Kvällens veteran var sympatiska Ann-Louise Hanson med 60 år som artist, ett tiotal av sina 600 låtar på scenen, maken Bruno Glenmark på parkett och dottern Josefin Glenmark som körsångerska. Dessutom en kort duett med unge Bishara, som Ann-Louise mötte i Melodifestivalens deltävling och blev en sorts Mello-mormor åt. Ett glatt familjenummer.

Anders Lundin, före detta allsångsledare, har aldrig varit någon stor sångare och sjöng en snäll visa till egen gitarr. Där tappade programmet lite tempo, men ”Hej tomtegubbar”–sketchen med kända julvisor som fått sommartexter, den var smårolig. Och nyskrivna nummer där Sanna Nielsen medverkar blir nästan alltid bra.

Allsångerna rullade också naturligt. Var kanske publiken lättad för att dagens flitiga regnande över Skansen upphört? 

Nej, mest berodde det på att flera allsånger var låtar där publiken inte behövde sitta med näsan i det hopplösa allsångshäftet.

 ”Ooa hela natten” och ”Sommartider hej hej”, det sjunger man bättre utan allsångshäfte.