För att orka med maratonspelningen laddade Bruce Springsteen med ett stenhårt pass i gymmet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
För att orka med maratonspelningen laddade Bruce Springsteen med ett stenhårt pass i gymmet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen

Bossen laddade på gymmet för att orka

Publicerad

BERGEN. Bruce Springsteen brände av ytterligare en tretimmarsspelning i Norge.

Han laddade upp för spelningen med ett stenhårt pass på gymmet i Oslo - något han gör dagligen under sin maratonturné för att orka med det späckade schemat.

- Han lyfte tungt och hade riktigt bra muskler, säger Kim Naess, 35, som mötte Bossen på gymmet.

Regnet öste ner när Bruce Springsteen äntrade scenen strax före 20-tiden på måndagskvällen - passande nog till tonerna av "Who'll stop the rain".

22 000 personer hade tagit sig till gamla fästningen Bergenhus för att se Bruce Springsteens första spelning av två i Bergen.

De fick bland annat höra en premiärspelning av nya "The depression" från Wrecking Ball-skivan - och en riktigt klassiker i "For You", som Bruce framförde själv vid pianot.

Mycket mellansnack

Springsteen var på gott humör och bjöd på mycket mellansnack.

Bland annat skojade han med de som följde konserten från sina lägenhetsfönster intill ­arenan.

- Kan ni slänga hit en påse chips? undrade Bruce.

Bruce Springsteens spelning på Bergenhus varade i tre timmar och femton minuter. Konserten var den fyrtionionde spelningen på Wrecking Ball-turnén, som inleddes i Atlanta den 18 mars.

Träning hemligheten

Trots det visade Bossen, som vanligt, inte upp några trötthetssymptom.

Hemligheten bakom rock­legendarens fysik stavas stenhård träning.

Kim Naess, 35, från Oslo stötte på "Bossen" på Elixia Colosseum, där 62-åringen tränade bröst- och tricepsmusklerna i söndags.

Under en tricepsövning, där Springsteen låg på rygg och lyfte en skivstång över huvudet, låg vikten på 28 kilo.

- Han tränade hårt och var säkert på gymmet i en och en halv timme. Han såg otroligt bra ut för en 62-åring, säger Kim Naess.

"Han var väldigt hygglig"

Naess var mitt inne i sin träning när Springsteen plötsligt kom och satte sig vid maskinen bredvid honom.

Han imponerades av bossens fysik.

- Han berättade att han tränar dagligen under turnén för att hålla sig i form. Han var väldigt hygglig och lätt att umgås med, säger Kim Naess.

På fredag landar Springsteen i Göteborg för dubbla spelningar på Ullevi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag