Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bosse Östlin från Glada Hudik är död

"Glada Hudik"-teaterns Bo Östlin har avlidit efter en stroke.

Den sista tiden vårdades han på sjukhus innan han på måndagskvällen somnade in på ett hospice.

"Bosse, mannen med de största hjärtat av alla, som gjorde världen till en bättre plats att leva på", skriver kollegerna i Glada Hudik-teatern på Facebook.

"Glada Hudik"-teaterns Bo Östlin har avlidit, berättar hans familj för Expressen efter att hans kolleger i "Glada Hudik"-teatern skrivit om bortgången på Facebook.

Östlin drabbades av en stroke i början av april i år och vårdades därefter på sjukhus i tre månaders tid. Nyligen fick han lämna sjukhuset för att i stället vårdas på ett hospice där han gick bort på måndagseftermiddagen.

Bosse Östlin blev 63 år gammal.

Vi vill med stor sorg meddela att vår älskade vän och kollega Bosse Östlin har lämnat oss. Han somnade in, måndag den 20...

Posted by Glada Hudik-teatern on den 21 juli 2015

"Väldigt varm och rolig"

I ett Facebook-meddelande hyllar Glada Hudik-kollegerna Bosse Östlin.

"Bosse, mannen med det största hjärtat av alla, som gjorde världen till en bättre plats att leva på. Vi vet att du redan nu börjat dela ut kramar och sprider din kärlek ovanför molnen", skriver de.

Johanna Mörk, informatör för "Glada Hudik"-teatern skriver vidare i ett sms till Expressen:

"Vi är otroligt ledsna! Bosse var en av våra allra största stjärnor."

– Han hade en otrolig förmåga till att få människor att trivas och få människor att känna sig omtyckta. Han hade ett verktyg - det var att kramas. Han sa ofta att "om man får en kram då blir man på gott humör", säger "Glada Hudik"-teaterns verksamhetschef Pär Johansson och fortsätter

– Världen vore en så mycket bättre plats om fler vore som Bo. Det känns jättekonstigt. Det finns så många.

Lena Koppel, som regisserade filmerna "Hur många lingon finns det i världen?" och "Hur många kramar finns det i världen?", hade sporadisk kontakt med Bosse efter filmerna där han spelade stora roller.

– Han var en väldigt varm och rolig människa som hade en mycket stark egen vilja och ett mycket varmt hjärta som alla älskade. När Bosse klev in i rummet blev alla glada, säger Lena och fortsätter:

– När jag fick höra nyheten om att han hade avlidit så kändes det väldigt hårt, säger hon.

Expressen har varit i kontakt med Bosse Östlins familj som inte vill kommentera bortgången vidare, men som har godkänt publiceringen.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.