Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bosse Bildoktorns besked – slutar efter 23 år: ”Måste prioritera”

Dagens toppnyheter – nöje.
Foto: SVEN LINDWALL

Under tisdagen gör den folkkäre profilen Bosse ”Bildoktorn” Andersson sitt sista frågeprogram i Sveriges radio.

Men han har redan nu en plan för vad han kommer att sysselsätta sig med när han slutat efter sina 23 år på jobbet.

– Jag är inte en sådan som tänker på vad som har varit. Och varför jag slutar på radion nu är för att jag vill ha mer tid till sådant jag tycker att jag inte har hunnit med. Jag kör en sakta nedtrappning, jag skippar mer och mer, säger Bosse ”Bildoktorn” Andersson 

I 23 år har Bosse ”Bildoktorn” Andersson, 66, sänt frågeprogrammet ”Fråga Bildoktorn” i Sveriges radio. Under tisdagen gör den folkkäre profilen sitt sista program. 

Trots att han nu kommer att få mer fritid så kommer han inte sluta jobba helt

– Jag kommer att jobba tills de gräver ner mig, men jag kommer att minska antalet uppdrag. Man hinner inte med allt vad man vill här i livet och då måste man prioritera. Och jag håller på att prioritera stenhårt nu för att få tid att sköta grejer, trädgården och barnbarn, säger han till Aftonbladet. 

Han menar att det är på grund av andra prioriteringar som han väljer att sluta på radion.

– Jag är inte en sådan som tänker på vad som har varit. Och varför jag slutar på radion nu är för att jag vill ha mer tid till sådant jag tycker att jag inte har hunnit med. Jag kör en sakta nedtrappning, jag skippar mer och mer, säger Bosse ”Bildoktorn” Andersson 

Tipset till svenska folket

Förutom trädgården och barnbarnen har Bosse ”Bildoktorn” Andersson en annan plan för vad han kommer att sysselsätta sig med – nämligen ett bilprojekt som stått still en längre period. I garaget står en påbörjad sportbil som Bildoktorn kommer att lägga sin tid på.

– Jag bygger en sportvagn i en egen konstruktion. Jag har ju mekat med allt mellan himmel och jord , allt från Trabant till Rolls-Royce och Lamborghini och då hittar man bra idéer. Allt, även små skitbilar, har alltid någon bra idé, säger han till Aftonbladet.

Trots att han ser fram emot att kunna köra bilen när den äntligen blivit klar så ser han också mycket fram emot resan till att bli färdig med den. Och han är inte orolig för att han inte kommer hinna klart.

– Jag ska bli 120 år gammal så det är inga större problem, säger han till Aftonbladet.

Bosse ”Bildoktorn” Andersson har gett svenska folket mängder att tips genom åren när det kommer till bilar. Hans viktigaste tips innan han slutar är att inte köpa någon bil alls – och om man ändå gör det så ska man noga läsa instruktionsboken.