Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är de bortklippta scenerna i ”Love actually”

Spoiler Alert – allt om julens bästa serier, filmer och tv-program
Hugh Grant, en av stjärnorna i ”Love actually”.
Foto: MARY EVANS PICTURE/IBL
Lille Sam som spelas av Thomas Brodie-Sangster.
Foto: MARY EVANS PICTURE/IBL

Julfilmsklassikern ”Love actually” är full av kärlekspar.

Men tanken var att det skulle vara ännu fler. 

Bland det bortklippta materialet finns scener som skulle gjort filmen något mer sorglig – bland annat ett lesbiskt par där den ena dör i cancer.

Listan över tidernas bästa julfilmer toppas ofta av klassikern ”Love actually” från 2003. Men filmen skulle kunnat se annorlunda ut. I dvd-versionen av filmen finns möjlighet att se en generös skara bortklippta scener, presenterade av regissören Richard Curtis.

Bortklippta scener som - om de hade tagits med - hade gjort den redan 2 timmar och 25 minuter långa filmen en hel timme längre och även förändrat filmen en del.  

Googlade nakenbilder

En stor del av de bortklippta scenerna kommer från historien om Liam Neesons karaktär Daniel som nybliven änkling och hans son Sam som spelas av Thomas Brodie-Sangster.

Exempelvis en 15 minuter lång scen där Sam vägrar komma ut ur sitt rum samtidigt som Daniel googlar nakenbilder på modellen Claudia Schiffer. Det hela slutar med en mängd popup-fönster och att Sam får lära sin pappa ett och annat om att googla. 

Sams gymnastik-skills

En annan kunskap Richard Curtis tänkt att Sam skulle besitta var av dem mer rörliga sorten. Sam skulle refereras till som en gymnast ”av världsklass” under filmens gång – något han skulle visa upp under jakten på sin kärlek på flygplatsen i slutet av filmen. 

Här är de bortklippta scenerna:

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Kärleksparen som klipptes bort

En annan bortklippt del hade visat filmens enda samkönade kärlekspar. Karen (Emma Thompson) blir kallad till sin sons rektor, spelad av Anne Reid och det börjar lustigt då Karen (Emma Thompson) blir kallad till sin sons rektor av anledningen att sonen skrivit en novell om att vilja kunna se pruttar. 

Men handlingen djupnar när tittaren får en inblick i rektorns vardagsliv, där hon kommer hem till sin flickvän Geraldine som senare skulle dö i cancer och pratar om dagen och vad som ska lagas till middag. Att den sorgliga delen av filmen inte fick plats i filmen något som Richard Curtis har sagt att han var riktigt ledsen över.

– Tanken var tänkt att vara att du bara slumpmässigt möter denna mycket stränga rektor, men senare i filmen lär vi känna henne och du inser att, oavsett hur osannolikt det verkar, har alla du stöter på i livet sin egen komplicerade berättelse om kärlek, säger han i kommentarspåret. 

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Ett annat kärlekspar som klipptes bort var ett par i Kenya som stöttat varandra genom torka och svält. En scen filmkritiker i efterhand menat var rimlig att den togs bort då den gav en ensidig bild av landet. 

Sugen på julfilm? Se inte de här

Söker du efter en riktigt härlig julfilm för hela familjen? Välj ingen av de här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.