Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borta i åtta år – nu tar SVT tillbaka hallåorna

SVT-programledaren i karantän - tvingades sända hemifrån
Jovan Radomir är en av de som kommer synas mellan programmen.Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Den andra är Ritza Papaconstantinou.Foto: JENS LŽESTRADE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou.Foto: SVT

I veckan började SVT med en specialtablå för att hålla ensamma tittare sällskap i coronakrisen.

Efter åtta års frånvaro kommer också hallåorna tillbaka i rutan då Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou ska hålla tittarna sällskap.

– Det ska bli trevligt att hålla min mamma och alla andra trogna SVT-tittare sällskap under dagarna. Jag har saknat den här rollen och tycker beslutet är klockrent, säger Jovan Radomir i ett pressmeddelande.

Med start i måndags ändrade SVT1 om i sin tablå och sänder nu ett innehåll mer riktat mot äldre.  Anledningen är att personer över 70 räknas in som en särskild riskgrupp i coronapandemin och därför uppmanas stanna hemma.

Under den första veckan hälsade ”Mästarnas mästare”-programledaren Micke Leijnegard tittarna välkomna – men från nästa vecka införs klassiska hallåor.

”När SVT gjorde om i dagtablån för att möta behovet hos den äldre publiken, som till nu till viss del sitter isolerade hemma, kändes det som en självklarhet att också återinföra hallåor i bild under dagen”, skriver Minna Jonsson, pressansvarig på SVT i ett sms.

”Det känns självklart”

Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou, som båda är välkända ansikten i SVT, kommer att turas om med uppdraget. Båda har tidigare varit programpresentatörer på kanalen.

”Både Ritza och Jovan är välkända ansikten och röster för vår äldre målgrupp och vi hoppas att de kan ge våra tittare trygghet och sällskap i allt det här som händer nu”, skriver Minna Jonsson.

– Det känns självklart att visa våra tittare att vi finns nu i tuffa tider när önskan om sällskap dagtid har efterfrågats. Vi har alla hjälpts åt för att kunna införa ett dag-hallå med kort varsel och jag är stolt över att få vara en del av det arbetet, säger Ritza Papaconstantinou själv i pressmeddelandet.

SVT kallar den nya satsningen Sällskap med SVT1 och sänder bland annat klassiska serier som ”Skärsgårdsdoktorn” och ”Saltön”. Även gamla SVT-program som ”Gäster med gester” har återvänt till tablån.

Sällskap med SVT1 väntas i nuläget pågå till 8 maj. Hallåorna kommer att synas till 17 april, men SVT meddelar att det kan bli för en längre tid än så. 

Ozzy Osbourne, Kim Kardashian och Elsa Hosk är några av stjärnorna som ger tips!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.