Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bornebuschs svåra beslut – hemligheten med kärleken

Maken Erik Zetterberg och Josephine Bornebusch.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hela intervjun hittar du i Amelia.

Hon har gjort succé med ”Älska mig” och ”Solsidan”.

Nu berättar Josephine Bornebusch om hur hon får det att hålla med maken Erik Zetterberg och varför de flyttade hem från New York. 

– Vissa frågar vad det var som hände, men det var ett gemensamt beslut.

I ”Älska mig”, där hon både har huvudrollen, skrivit manus och regisserat, spelar Josephine Bornebusch, 38, singeln Klara, som letar efter kärleken.

Själv är skådespelerskan lyckligt gift sedan 2010 med sin Erik Zetterberg, som hon har två barn tillsammans med.

Nu berättar hon hemligheten bakom hur de får relationen att hålla. 

– Vi har fortfarande kul ihop och det gör att vi fortsätter att vara kära i varandra. Han är den första jag vill ringa när det är någonting. Får jag en lucka en kväll, då är det honom jag vill gå och käka middag med, fast vi levt ihop i tolv år, säger hon till Amelia. 

Vill ha mer tid med maken

Skådespelaren berättar att det är sällan de får tid att prata hemma på grund av barnen – och att det är som att hon och maken vill ha mer tid, även fast de är tillsammans jämt. 

Josephine Bornebusch avslöjar också att de är olika varandra. Maken har mer energi och är socialare. 

– Erik är mer för att bjuda hem folk. Det är en bra kombo, för han drar ut mig, vilket jag behöver. Och jag drar hem honom, vilket han behöver. 

Därför lämnade familjen USA

2017 tog familjen hela sitt pick och pack och flyttade till New York eftersom att Erik Zetterberg hade fått ett jobb där. Flytten innebar att Bornebusch fick jobbpendla till Stockholm – vilket inte var någon höjdare. Hon saknade barnen och sin man. Så familjen tog till slut det svåra beslutet – de flyttade tillbaka till Sverige. 

– Vissa frågar vad det var som hände, men det var ett gemensamt beslut. Helt odramatiskt. Vi hade tänkt vara där i fem år, men det blev ett. 

Expressen har sökt Josephine Bornebusch. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.