Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebuschs sexdilemma med kollegan: ”Ännu konstigare”

Skådespelarna berättar om scenerna: ”Det är otroligt osexigt”.
Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
I serien spelar Sverrir Gudnason hennes kärleksintresse, vilket fått folk att höja på ögonbrynen, berättar Bornebusch.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kärlek, sex, misslyckade dejter och krossade hjärtan – allt finns med i Josephine Bornebuschs nya romantiska dramaserie ”Älska mig”.

I serien spelar Sverrir Gudnason hennes kärleksintresse, vilket fått folk att höja på ögonbrynen, berättar Bornebusch.

– Det blir också ännu konstigare när jag skrivit det själv och castat min medspelare som jag ska ha sex med, säger Josephine Bornebusch i ett videoklipp på Viaplays Youtubekanal.

Josephine Bornebusch är både skapare, regissör och huvudrollsinnahavare i nya Viaplay-satsningen ”Älska mig”.

I en intervju på Viaplays Youtubekanal berättar multitalangen om utmaningarna kring seriens många sexscener.

– Det är ganska mycket naket och sexscener i den här serien, vilket är lite jobbigt ju, för det är ju inte riktigt intimt så att säga. Det är väldigt tekniskt, det är som en koreografi liksom. ”Där trycker han upp dig mot väggen, och där trycker du upp honom, sen tar han av skjortan där, och sen två kyssar där, och sen går ni ner på soffan. Det är så otroligt osexigt. Samtidigt som när man väl står där så är det ju vad det är. Man kysser ju en annan människa och klär av varandra. Det är en surrealistisk värld, säger Josephine Bornebusch.

Bornebusch om det svåra med sexscenerna

I serien blir Bornebuschs karaktär kär i Sverrir Gudnasons dito, och de två skådespelarna delar flera intima scener tillsammans. Något som blir lite prekärt för Bornebusch – när det samtidigt är hon som valt ut sin motspelare, och skrivit manus.

– Det blir också ännu konstigare när jag skrivit det själv och castat min medspelare som jag ska ha sex med. Folk undrar: ”Hur gick det till? Har du skrivit det här för att du vill ligga med Sverrir?”. Man bara ”Ja, det är bara därför”, skämtar Josephine Bornebusch.

Inför inspelningarna var det viktigt för Josephine Bornebusch att som regissör se till att unga skådespelaren Gustav Lindh var bekväm med några mindre nakenscener i serien. Det hon inte visste då var att han precis spelat in den svensk-danska filmen ”Hjärter dam”, med väldigt explicita sexscener.

– Den har blivit känd i Danmark för att vara lite ”over the top”. Så jag kände mig så dum som hade pratat om att han skulle behöva gå med naken rumpa någon gång, skrattar Bornebusch.

https://www.youtube.com/watch?v=EppVSC4SSDM&feature=youtu.be

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.