Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebuschs ord om dolda spelet bakom i ”Solsidan”

Se en tidigare intervju med skådespelaren.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Josephine Bornebusch blev folkkär tack vare karaktären ”Mickan” i succén ”Solsidan”.

Nu berättar hon om den kommande säsongen av succéserien och nära relationen i kulisserna.

– Han är underbar, säger Josephine Bornebusch till Damernas Värld.

Skådespelaren Josephine Bornebusch, 37, har många järn i elden.

Samtidigt som hon regisserat sin nya serie ”Älska mig” spelar stjärnan in nya avsnitt av TV4-succén ”Solsidan” – vilket bjuder på flera kära återseenden.

– Det är som att komma tillbaka till en familj, ett gosigt gäng, som jag känner sedan jag var ”liten”. Solsidan är som ett självgående tåg, och det är kul att släppa ner problem bland karaktärerna och veta hur de kommer att reagera, säger Josephine Bornebusch till Damernas Värld.

”Extremt långt ifrån mig själv”

Trots att Josephine Bornebusch i nästan ett decennium spelat karaktären ”Mickan” ser hon framemot att åter axla rollen.

– Absolut, jag har spelat henne i tio år nu. Men samtidigt är hon så rolig att göra, eftersom hon ligger extremt långt ifrån mig själv, säger Josephine Bornebusch till Damernas Värld och fortsätter:

– Hon är så uppskruvad, och så fort man får på sig hennes hår och hennes kläder så är hon där. När jag kom hem från frisören och var Mickan-klippt sa min tvååriga dotter ”Är det där en hjälm?” Och jag bara ”Nej, det är en frisyr!”

”Solsidan”-kollegans betydelse: ”Älskar honom”

Tack vare ”Solsidan” har Josephine Bornebusch fått en nära relation med skådespelaren Johan Rheborg som spelar ”Mickans” make ”Fredde” i serien.

Duon är numera så pass samspelt framför kameran att de kan improvisera friskt under ”Mickan” och ”Freddes” scener, berättar Josephine Bornebusch till tidningen:

– Det finns ingen som jag jobbat så mycket med som Johan. Det är som att spela tennis att improvisera med honom – det bara lirar. Det är få förunnat att ha det så. När vi spelade in en scen i går så sprack jag och kunde bara inte sluta skratta åt honom. Han är underbar. Älskar honom!

Expressen har sökt Josephine Bornebusch.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.