Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebuschs kärleksbakslag – efter uppbrottet med exet

Josephine Bornebusch om sexscenerna i ”Älska mig”
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: MAGNUS JÖNSSON

Josephine Bornebusch hade varit singel i en vecka när hon träffade sin nuvarande make Erik.

Men det dröjde innan paret började dejta på riktigt – efter att maken tackat nej till att följa med skådespelerskan hem.

– Jag sa ”Ska du med hem?” typ, och han sa: ”Jag tror du ska gå hem själv faktiskt”, berättar Josephine Bornebusch i ”Hellenius hörna”.

I ”Älska mig”, där hon både har huvudrollen, skrivit manus och regisserat, spelar Josephine Bornebusch, 38, singeln Klara, som letar efter kärleken.

Själv är skådespelerskan lyckligt gift med sin Erik Zetterberg, som hon har två barn tillsammans med.

Men deras relation började inte klockrent. Bara en vecka innan de sågs första gången blev Josephine Bornebusch dumpad av en tidigare pojkvän, som hon då hade varit tillsammans med i fem år.

– Jag träffade Erik en vecka efter mitt förra förhållande som varade i fem år, säger hon i ”Hellenius hörna” på söndagen, och fortsätter:

– Min killkompis ringde mig fyra dagar efter att jag hade blivit lämnad. Min kompis sa: ”Nu kan du inte ligga hemma och deppa längre”. Och jag bara: ”Nä, det är sant”. Fyra dagar senare, det är ju jättekort. 

”Jag hade sörjt i fyra dagar”

Bornebusch och hennes kompis valde att gå ut på krogen, där skådespelerskan träffade sin blivande make för första gången.

– Det roliga var ju att jag bjöd ut mig totalt. Jag hade ju sörjt i fyra dagar, jag var törstig och törstande, skämtar Josephine Bornebusch.

Efter att ha pratat ett tag valde hon att bjuda med den nyfunna mannen hem – något som inte gick som hon hade tänkt.

– Jag sa ”Jag ska hem, ska du med?” typ, och han sa: ”Jag tror du ska gå hem själv faktiskt”, berättar hon för programledaren David Hellenius.

Bornebusch spelade svår

Därefter höll de två mejlkontakt i flera månader innan de gick på en riktig dejt.

– Jag spelade svår in i det sista, för på vår första dejt så var han lite manlig och skön och stoppade en taxi när dejten var slut och sa: ”Hoppa in”. Jag sa: ”Glöm det, jag bor här borta”. ”Okej, då åker jag” sa han, och jag bara: ”Nej, men jag hänger med”, berättar Bornebusch och skrattar.

”Hellenius hörna” sänds söndagar 20.30 på TV4.

Expressen söker Josephine Bornebusch för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.