Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebusch träffad av blixten: Vaknade upp bredvid maken

Skådespelerskans livsbeslut: ”Åker dit några år”.
Josephine Bornebusch semestrade med familjen på sitt lantställe – när hon träffades av blixten.Foto: SVT.
I fredagens avsnitt av ”Skavlan” berättar ”Älska mig”-skådespelaren om sin nära döden-upplevelse.Foto: SVT.
Fredrik Skavlan.Foto: SVT.
I fredagens ”Skavlan” berättar Bornebusch om den traumatiska händelsen, som utspelade sig på hennes lantställe förra året.Foto: SVT.
Hon förklarar att barnen tjatar om att få fortsätta gunga, så hon bestämmer sig för att kratta ihop en hög med löv innan de går in i huset igen. Men så långt kommer hon inte.Foto: SVT.
”Solsidan”-profilen vaknar upp på marken, bredvid sin man, som också fallit till marken. Kring dem står deras barn, chockade, och skriker på sina föräldrar.Foto: SVT.
1 / 7

Josephine Bornebusch semestrade med familjen på sitt lantställe – när hon träffades av blixten.

I fredagens avsnitt av ”Skavlan” berättar ”Älska mig”-skådespelaren om sin nära döden-upplevelse.

– Jag vaknar upp, jag bredvid min man på marken, av att våra barn står över oss och skriker, säger Josephine Bornebusch i ”Skavlan”. 

”Älska mig”-skådespelaren Josephine Bornebusch, 38, lurade döden – när hon träffades av blixten och överlevde.

I fredagens ”Skavlan” berättar Bornebusch om den traumatiska händelsen, som utspelade sig på hennes lantställe förra året.

– Förra sommaren var jag med om en ganska dramatisk upplevelse när vi var på landet och jag stod med min familj, och gungade mina barn. Jag såg ett oväder dundra in. Barnen ville gunga vidare men jag sa att vi måste gå in nu, för nu kommer det regn här liksom, berättar Josephine Bornebusch för Fredrik Skavlan.

Bornebusch: ”Sen minns jag inget mer”

Hon förklarar att barnen tjatar om att få fortsätta gunga, så hon bestämmer sig för att kratta ihop en hög med löv innan de går in i huset igen. Men så långt kommer hon inte.

– Sen så ville de fortsätta, så jag sa åt min man att jag krattar ihop den här lövhögen så går vi in sen, för ovädret var verkligen på väg. Sen minns jag inget mer, säger Josephine Bornebusch.

”Solsidan”-profilen vaknar upp på marken, bredvid sin man, som också fallit till marken. Kring dem står deras barn, chockade, och skriker på sina föräldrar.

– Jag vaknar upp, jag bredvid min man på marken, av att våra barn står över oss och skriker, gråter och ropar: ”Vakna mamma och pappa”. Då inser jag att blixten har slagit ner i oss, säger Josephine Bornebusch.

”Skavlan” sänds fredagar på SVT. I kväll startar programmet 22.00.

Expressen söker Josephine Bornebusch för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.