Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bornebusch lämnade landet – har bytt liv

Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBL

Josephine Bornebusch lämnade tidigare i höstas Sverige för New York.

Nu har hon bytt det lugna livet i Stockholm mot en ny tillvaro i en av världens största städer – samtidigt som hon har påbörjat sitt nya jobb som regissör. 

– Jag har mest varit på Irland, och sen åkte jag vidare till USA. Så jag har inte hunnit med det än, men det blir nog bra. 

Josephine Bornebusch och maken Erik Zetterberg sålde i somras sin miljonvåning på 158 kvadratmeter i centrala Stockholm, med anledning av flytten till USA och New York.

– Det är vårt gemensamma beslut. Min man har fått jobb där, och då kände vi att det är ju en rolig grej att åka dit några år med barnen. De är inte så stora än, så det blir inte en jättestor förändring för dem. Det blir ett äventyr, sa Bornebusch till Expressen i augusti.

Men hittills har äventyren främst utspelat sig på Irland, där skådespelerskan de senaste månaderna ägnat sig åt att regissera den kommande filmatiseringen av ”LasseMajas detektivbyrå”.  Filmen beräknas ha premiär nästa år, och är Bornebusch debut som långfilmsregissör. På rollistan finns bland andra likaledes ”Solsidan”-aktuella Johan Rheborg, samt även Henrik Dorsins son Frank Dorsin, som tidigare synts i ”Bonusfamiljen”.

– Ja, jag har mest varit på Irland, och sen åkte jag vidare till USA. Så jag har inte hunnit med det än, men det blir nog bra. Jag har varit där i tre veckor, och tre månader i Dublin. Jag ska tillbaka på torsdag, säger Bornebusch.

 

LÄS MER: Betyget: Så bra är "Solsidan"-filmen

Gänget bakom "Solsidan". Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Josephine Bornebusch om nya projektet: "Det är lite hemligt" 

Hur fungerar det ihop med jobbet då? 

– Jag jobbar ju här, och sen sitter jag och klipper lite på länk. Det kan man ju göra nuförtiden. Och sen sitter jag och skriver lite, så det går bra.

Vad skriver du?

– Det är lite hemligt.

Men just nu handlar det främst om att ro ”Solsidan” i land. Den femte och senaste säsongen av humorserien, har tidigare utannonserats som den sista. Men nu verkar samtliga inblandade öppna för någon form av fortsättning, även om det är oklart hur en sådan kan tänkas se ut.

– Det hoppas jag väl, man gillar ju de här karaktärerna, fortsätter Bornebusch.

– Men du fångar oss på fel dag. Jag har inte ens sett filmen, och det går inte att tänka framåt.

Enligt Felix Herngren måste man avvakta och se hur det går med filmen innan beslut kan tas om en eventuell fortsättning:

– Skulle den totalfloppa, blir ju ingen sugen på en ny film.

Och vad är en flopp för dig?

– Under en halv miljon besökare, så blir jag besviken.

 

LÄS MER: "Solsidan"-profilen flyttar från Sverige