Foto: ©GTRESONLINE / MEGA / ©GTRESONLINE / MEGA/IBL THE MEGA AGENCYFoto: ©GTRESONLINE / MEGA / ©GTRESONLINE / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
 Foto: ©GTRESONLINE / MEGA / ©GTRESONLINE / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY
Foto: SUPPLIED BY LMK / IBL BILDBYR / IBL/LANDMARK MEDIA LTDFoto: SUPPLIED BY LMK / IBL BILDBYR / IBL/LANDMARK MEDIA LTD
 Foto: SUPPLIED BY LMK / IBL BILDBYR / IBL/LANDMARK MEDIA LTD
Noomi Rapace och Michael Nyqvist i Män som hatar kvinnor. Foto: ImdbNoomi Rapace och Michael Nyqvist i Män som hatar kvinnor. Foto: Imdb
Noomi Rapace och Michael Nyqvist i Män som hatar kvinnor. Foto: Imdb

"Borg"-stjärnan klar för Millennium

Publicerad

"Borg"-stjärnan Sverrir Gudnason ser ut att bli Sveriges nästa Hollywoodstjärna.

Enligt Variety är Gudnason klar för rollen som Mikael Blomkvist i den nya "Millenium"-filmen "Girl in the Spider’s Web". 

I den engelskspråkiga versionen av "Män som hatar kvinnor" spelas huvudrollen Mikael Blomqvist av "Bond"-skådisen Daniel Craig.

LÄS MER: Sverrir Gudnason om att möta Björn Borg för första gången

När uppföljaren "Girl in the Spider’s Web” har premiär i oktober 2018 spelas Mikael Blomqvist återigen av en svensk.

Sverrir Gudnason, 39, som spelar tennislegendaren Björn Borg i filmen "Borg" är klar för rollen, skriver Variety. 

Filmmanuset baseras på David Lagercrantz uppföljare "Det som inte dödar oss".

Den brittiska skådespelerskan Claire Foy, 33, sägs vara klar i rollen som Lisbeth Salander. Sylvia Hoeks, 34, från "Blade runner 2049" ska spela Salanders tvillingsyster. Danska Claes Bang, senast sedd i "The Square", kommer spela skurkrollen.

Filminspelningen inleds i januari 2018. Även den här gången kommer filmen att utspela sig i Stockholm, men vissa scener kommer spelas in i Berlin.

Sverrir Gudnason spelade nyligen i filmen Borg

Gudnason gjorde nyligen succé i rollen som Björn Borg i filmen "Borg".

Filmen handlar om tennislegendaren Björn Borgs liv och hans rivalitet med John McEnroe. Den amerikanske filmstjärnan Shia LeBeouf, 30, gjorde rollen som Björn Borgs motståndare John McEnroe. Björn Borgs tränare Lennart Bergelin spelas av Stellan Skarsgård och Tuva Novotny spelar Björns fästmö Mariana Simionescu.

Rollen var mycket fysiskt krävande och Sverrir Gudnason fick ligga i hårdträning.
– I början hade jag ganska mycket ont i kroppen, men sen kom jag över en tröskel, och sen dess har jag inte haft ont alls. Jag har spelat tennis två timmar om dagen fem dagar i veckan, och tränat med en PT en timme om dagen, så totalt 15 timmar i veckan. Jag har aldrig börjat med en roll så fysiskt förut, sa han till Expressen.

 

LÄS MER: Tuva Novotny om mötet inför de intima scenerna

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag