Alexander Erwik. Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZAlexander Erwik. Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ
Alexander Erwik.  Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ

Book i pengabråk – efter vinsten i "Biggest loser"

Publicerad

Anna Book vann "Biggest loser" och gjorde stor succé.

Artisten fick ett stort belopp för att vara med i tävlingen – men nu har hon hamnat i bråk om arvodet med pr-agenten Alexander Erwik, som säger att Anna Book är skyldig honom pengar: 

– Det handlar om 74 400 plus moms, säger Alexander Erwik.

Anna Book tog hem "Biggest loser VIP" efter supersuccé i finalen i måndags. 

Artisten fick ett stort belopp för att vara med i tävlingen. Enligt Aftonbladet rörde det sig om 372 000.

Men nu krävs artisten på en del av pengarna – av sin tidigare pr-agent Alexander Erwik. Även Nöjesguiden och Aftonbladet uppmärksammade detta.

Till Expressen säger Alexander Erwik: 

– Jag tycker det är otroligt skenheligt faktiskt. Det handlar om 74 400 plus moms. Det är mitt procentuella arvode på hennes "Biggest Loser"-arvode. 

Skickade fakturor

Expressen har sett fakturorna som Alexander Erwik säger att han har skickat till Anna Book, och som hon enligt honom inte har betalat. 

Det handlar om två fakturor om 37 200 kronor styck, plus moms om 9 300 kronor per faktura. 

Alexander Erwik menar att det delvis var hans förtjänst att Anna Books medverkan i "Biggest loser VIP" blev verklighet.

– Det som motiverade mig att fortsätta jobba med Anna Book var att vi hade det här "Biggest loser"-projektet. Anna vet, det vet även på Meter television, vet att jag var en drivande kraft i det här. 

– Jag slet som ett djur. Hade inte jag varit en drivande kraft hade de gått vidare med någon annan. Då blir man så förbannad när hon sitter i tv och pratar om att det här är det största som har hänt henne. Och inte gör rätt för sig. 

Anna Book: "Vi hade inget avtal"

Nu kommer pr-agenten att lämna pengakravet vidare till Kronofogdmyndigheten.

Expressen har sökt Anna Book utan framgång.  

Till Aftonbladet säger hon:

– Han var inte inte min agent då. Vi hade inget avtal med varandra. Vi hade bara avtal mellan augusti och december 2016.

Hon fortsätter:

– Jag har ingenting att säga om Alexander. Han får ta den där striden själv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag