Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Book avslöjar: Hade peruk under Mellon

Publicerad

Anna Book hade peruk under Melodifestivalen.

Det var under repetitionen på torsdagen som artisten valde att gömma sitt riktiga hår – för att överraska tittarna på lördagen.

– Jag var och provade ut peruken för två veckor sedan, säger hon.

Anna Book berättar att hon planerade kuppen för över två veckor sedan. Då besökte hon en frisör för att prova sin nya peruk.

– Det är nu under melloveckan som jag har gjort det. Det är ett nytt påfund, säger artisten.

Det var i torsdags, inför den första repetitionen i Melodifestivalen, som Anna Book satte upp sitt eget hår i en fläta, drog på sig ett hårnät och satte på sig peruken.

– Jag ville att mitt hår skulle bli en överraskning och jag ville sätta griller i huvudet på folk. Det handlade om att busa lite och bjuda på mig själv. Jag ville variera mig och sen överraska och vara gala på själva tävlingen och släppa ut mitt vackra hår, säger hon.

Anna Book: "Ingen lust att spexa"

Men efter beskedet att Anna Books och hennes låt "Himmel för två" diskades valde artisten att strunta i peruken under fredagens och lördagens repetitioner.

– Då hade jag ingen lust att spexa med peruker, utan då satte jag mitt vanliga hår i en fläta och på lördagen var det utsläppt. Så det är bara på torsdagen där man ser bilderna på mig när jag är ledsen som jag har peruk.

Trots att Anna Book gjorde detta för att överraska svenska folket och bjuda på sig själv – berättar hon att det även finns ett allvarligt motiv bakom hennes hårval.

– Jag har gått igenom flera allvarliga operationer och haft ganska mycket näringsbrist och då tappade jag väldigt mycket hår. Så jag vet hur det känns, säger hon.

 

LÄS MER: Elaka piken mot Anna Book på QX-galan

Anna Book: "Kommer fortsätta med peruk"

Och den folkkära artisten har fått mersmak för att bära peruker. Hon berättar att det förmodligen inte är första gången som svenska folket kommer får se henne utan sitt riktiga hår.

– Jag kommer nog att fortsätta med peruk. Det är skitbekvämt. I bland när man känner att det är jobbigt så är det bara att sätta på sig en snygg peruk.

Anna Books bidrag i Melodifestivalen "Himmel för två", diskades för att låtskrivarna år 2014 valt att anmäla låten till Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest. Låten kom inte med i tävlingen, men publicerades på internet. Det innebär att den inte vara med i Sveriges upplaga av tävlingen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag