Anna Book är inte nöjd med resultatet i sitt hem efter "Arga snickaren". Foto: Sven LindwallAnna Book är inte nöjd med resultatet i sitt hem efter "Arga snickaren". Foto: Sven Lindwall
Anna Book är inte nöjd med resultatet i sitt hem efter "Arga snickaren". Foto: Sven Lindwall
Anders Öfvergård försvar: "Anna Book måste faktiskt växa upp". Foto: Olle SporrongAnders Öfvergård försvar: "Anna Book måste faktiskt växa upp". Foto: Olle Sporrong
Anders Öfvergård försvar: "Anna Book måste faktiskt växa upp". Foto: Olle Sporrong

Book: Arga snickaren förstörde min lägenhet

Publicerad

Anna Books lägenhet rustades upp av Anders Öfvergård i "Arga snickaren VIP" - nu menar hon att han förstört hennes lägenhet.

– Arga snickaren har i allra högsta grad med det här att göra även om han gärna vill skylla ifrån sig, säger hon via appen Periscope.

Samtidigt säger Anders Öfvergård att Anna Book måste växa upp.

I början av januari sändes avsnittet av "Arga snickaren VIP" där artisten Anna Book, 45, fick hjälp av Anders Öfvergård och hans team.

En fallfärdig lägenhet rustades upp och kökets vitvaror byttes ut. Men glädjen varade inte länge. Under lördagskvällen sände Anna Book live via appen Periscope. Hon filmade allt som inte fungerar i hennes hem och menade att det är Anders Öfvergård, den "arga snickaren", som ligger bakom allt.

– Jag är lack, sa hon och fortsatte:

– När man släpper in folk i hemmet och litar på att saker och ting ska bli bättre och funka så blir man lätt besviken.

Anna Book: Han skyller ifrån sig

Varken fläkten, spisen eller kylen fungerar hemma hos familjen Book.

– Det är de som fixar vitvarorna, så arga snickaren har i allra högsta grad med det här att göra även om han gärna vill skylla ifrån sig nu, så är det han som har med det här att göra, säger hon via appen.

 

 

LÄS MER: Anna Book lever med ett hål i sin mage

 

 

Anna Book säger att hon har sökt Anders Öfvergård utan positiva resultat.

– Jag vill inte snacka om honom just nu, för jag har skickat ett sms och sökt honom och gett honom information om vad som hänt, och han var inte så trevlig mot mig och det tyckte inte jag var okej. Jag ska ta det med honom personligen, sa hon och fortsatte:

– Jag skyller inte på någon som inte borde bli skylld på.

 

 

LÄS MER: Anna Books revansch efter porrbilderna

 

 

Det värsta, enligt Anna Book, är att hon tvingades slänga mat för hundratals kronor när hon i stället hade kunnat ge den till människor i behov. När hon pratar om det kommer tårarna.

– Jag är inte arg, jag är ledsen och rätt uppgiven.

 

Arga snickaren: "Måste växa upp"

Anders Öfvergård berättar att han och teamet åkt hem till familjen Book åtminstone fem gånger efter programmet för att hjälpa henne med vitvarorna. Dessutom har de skickat ut servicetekniker som gått igenom allt, säger han.

– Det är ju i sådana fall tillverkningsfel, det är inget byggfel vi har gjort. Jag har sagt till Anna att hon nu måste ta sitt eget ansvar och ringa leverantörerna om någonting nu är fel, säger Anders Öfvergård och fortsätter:

– Jag kan inte fortsätta vara hennes personliga snickare. Anna Book måste faktiskt växa upp.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag