Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bono i Globen: "Vi har varit borta för länge"

Victoria och Daniel var på plats.

Snacka om kungligt mottagande Bono!

Inte nog med att hela publiken i Globen skrek av förtjusning - på läktaren återfanns kronprinsessan Victoria och prins Daniel där de dansade loss till arenagiganternas första Stockholmsbesök sedan 2001.

– Vi har varit borta från den här staden alldeles för länge, säger Bono från scenen och hyllar Sverige.

U2 har inte varit i Stockholm sedan 2001. Vid de senaste Sverigebesöken är det i stället Göteborg som har fått ta emot bandet.

Något som sångaren Bono reflekterade över från scenen i inledningen till sitt kärlekstal till publiken.

Och han fick hålla sitt tal inför kungligheter.

Blivande tvåbarnsföräldrarna kronprinsessan Victoria och prins Daniel dansade loss på VIP-läktaren. De kunde ses mysa tätt tillsammans och verkade stortrivas.

 

LÄS MER: Här myser Victoria och Daniel på U2:s konsert

Bono passade även på att under konsertens slutdel buga inför våra svenska kungligheter.

"Princess Victoria right in front of you!", sjöng han från scenen.

Bono passade också på att hylla Stockholm.

– Vi har varit borta från den här staden alldeles för länge. Det är verkligen fantastiskt att vara här. Det känns alltid som om vi är på semester när vi kommer hit. Vi har alltid så kul, sa Bono och fortsatte att berätta om vad bandet gillar att göra när de är i huvudstaden.

– The Edge vill åka och fiska i skärgården och vill åka till polcirkeln och mäta saker. Du gillar att mäta saker, eller hur Edge? Adam vill åka till, hur uttalar man det, Biblioteksgatan för att köpa underkläder. Inte till sig själv utan till sin fru och faktiskt också till min, han är bra på sånt.

– Larry är här för att undersöka, för han tror att hans blonda rötter kommer från hans vikingabakgrund här. Jag är inte säker på om Larrys familj är svensk men han är en viking, det är jag säker på .

 

LÄS MER: Här landar Bono i Sverige

 

Bono valde att hålla kärleksförklaringen till Sverige före den mest personliga delen av konserten, om deras uppväxt, som inleddes med låten "Iris (hold me so close" till en super-8 videon av mamma Iris bröllop.

– I de närmsta låtarna kommer vi att ta er till den norra delen av Dublin där vi växte upp, säger Bono och berättar om hur han förlorade sin mamma när han var 14 år gammal.

Gruppen visade också sitt stora engagemang för världen under konserten.

I "Bullet in the Sky" visade gruppen sitt stöd för de drabbade av den stora flyktkatastrofen. På LED-skärmen visades bilder av det som nu pågår.

– Vi vill ha ett Europa med sitt hjärta öppet, säger Bono till inledningen av "Where the streets have no name", till publikens jubel.

I texten till "Pride (in the name Of Love)" ändrade han dessutom texten till att sjunga om en pojke som spolats upp på stranden, referensen till bilden treåriga Alan från Syrien som skakade världen var tydlig.

Sedan tillägnade han låten alla fredsskapare.

- Till alla som skapar fred. Som inte kompromissar för att skapa fred. Sverige, för kärlek genom aktion.

När texten #refugees welcome visades på skärmen till publikens jubel och tonerna till "City Of Blinding lights" var det tydligt att hela Globen hade öppnat sitt hjärta.

- Vi var glada att se på nyheterna att folk över hela Europa samlades för att välkomna flyktingar. Men vi måste sluta kalla det en migrantkris, det gör oss förbannade. Det är en flyktingkris, inget annat sa Bono innan de spelade avslutande låten "One" till publikens stora jubel.

- Det här är en underbar känsla. Om vi kunde lägga den i en låda och använda finns det inget vi inte klarar av. God natt, välsigne er, sa Bono innan bandet klev av scenen.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.