Bonde-Erik pressas på nya svar på kärleksnatten med Sigrid Bergåkra. Foto: TV4Bonde-Erik pressas på nya svar på kärleksnatten med Sigrid Bergåkra. Foto: TV4
Bonde-Erik pressas på nya svar på kärleksnatten med Sigrid Bergåkra.  Foto: TV4
Men det tittarna inte vet är att bonden Jennifer Erlandsson instruerats av TV4 att ställa frågorna. Foto: TV4Men det tittarna inte vet är att bonden Jennifer Erlandsson instruerats av TV4 att ställa frågorna. Foto: TV4
Men det tittarna inte vet är att bonden Jennifer Erlandsson instruerats av TV4 att ställa frågorna.  Foto: TV4
Sigrid Foto: TV4Sigrid Foto: TV4
Sigrid Foto: TV4
Sigrid och hennes friare Pål i programmet. Foto: TV4Sigrid och hennes friare Pål i programmet. Foto: TV4
Sigrid och hennes friare Pål i programmet.  Foto: TV4
Linda Lindorff är programledare för "Bonde söker fru" Foto: Olle SporrongLinda Lindorff är programledare för "Bonde söker fru" Foto: Olle Sporrong
Linda Lindorff är programledare för "Bonde söker fru" Foto: Olle Sporrong

Böndernas ilska efter TV4:s hemliga order

Publicerad

Bonde-Erik pressas på nya svar på kärleksnatten med Sigrid Bergåkra.

Men det tittarna inte vet är att bonden Jennifer Erlandsson instruerats av TV4 att ställa frågorna.

– Jag ifrågasatte det, men de sa att det är bra att veta, säger hon.

I början av årets ”Bonde söker fru” uppstod heta känslor mellan bönderna Erik Bäckman, 21, och Sigrid Bergåkra, 43. De hade en passionerad natt ihop på Sundbyholms slott. TV4 ställde ett ultimatum till bönderna: gå vidare med era brevskrivare eller dejta varandra utanför programmet.

Bägge valde friarna. Erik Bäckman hittade kärlek hos brevskrivaren Linnea Åberg, 21. För Sigrid Bäckman uppstod heta känslor för den nytillkomne friaren Pål Mases, 48.

Både Sigrid och Erik har pressats på svar om vad som hände på Sundbyholms slott. Erik Bäckman har återkommande fått frågor om vad han berättat om natten för sina friare.

Bonden har varit djupt kritisk mot att frågorna återkommer – och berättar att han ångrat sitt deltagande i programmet.

Bonde-Erik pressas på nytt

I onsdagens avsnitt pressas han på nytt - den här gången är det hästbonden Jennifer Erlandsson som står för frågorna. Erlandsson tar honom åt sidan och frågar om vad han sagt till Linnea:

– Vi har pratat om det. Men vi har bara inte pratat om allt. Vi har pratat om känslor, men inte om händelsen, säger Erik i programmet.

Duon sätter sig sedan och Jennifer fortsätter att fråga om hur mycket Linnea vet om natten.

– Hon vet ju att jag har haft känslor för Sigrid och att hon har haft det för mig, säger Erik och lovar att han ska berätta allt innan det sänds i tv.

 

LÄS MER: Ilskan mot Jennifer efter kärleksförhöret

 

Jennifer Erlandsson: ”Var väldigt skeptisk”

Jennifer Erlandsson berättar att hon fick instruktioner från produktionen att fråga Erik Bäckman om Sigrid – igen.

– Inslagsproducenten som var med bad mig att fråga om Erik berättat för Linnea om Sigrid. Jag ifrågasatte det, men de sa att det är bra att veta. Jag var väldigt skeptisk. Det var jättebra stämning mellan oss och kändes onödigt.

”Svor för mig själv”

Jennifer berättar att inslagsproducenten uppmanade henne att ta om frågan så att de skulle få bra bilder på henne och Erik medan de satt ned. Jennifer gick med på det, men ångrar att hon gjorde det.

– Jag hade av eget privat intresse mycket väl kunnat ställa frågan, men jag hade inte fullkomligt förkovrat mig i det som det görs i programmet. Det känns överdrivet nu när jag ser programmet. Jag svor för mig själv när jag såg det.

Jennifer Erlandsson är kritisk till att frågorna får så stort utrymme i programmet – och skulle hellre ha sett att produktionen lyfte fram andra händelser från resan till Malta.

 

LÄS MER: Bonde-Erik och Linneas hemliga kyss

 

TV4: ”Känns helt naturligt”

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, ger sin bild av utfrågningen:

– Vad jag förstår är Erik och Jennifer är goda vänner. Jennifer ställde frågor om det här när kamerorna inte var påslagna. Då frågade man från produktionen om de kände sig bekväma med att ställa de här frågorna när kamerorna är på, säger hon.

Clara Tengbom försvarar beslutet att åter igen ta med frågor till Erik om hans natt med Sigrid.

– Det här är ett program som handlar om känslor och kärlek, så det känns helt naturligt att ta med det i det här programmet.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag