Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonden tvingades bort efter bluffen – var inte singel

Lammbonden Mattias Karlsson, en av bönderna i TV4:s ”Bonde söker fru”.
Mattias Karlsson, 26, är en av bönderna i höst.
Foto: TV4
”Det där tycker jag är helt oväsentligt”, säger Linda Lindorff om huruvida lammbonden Mattias bor på gården eller inte.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

En av de tilltänkta bönderna i årets ”Bonde söker fru” var nära att bluffa sig in i programmet, innan det upptäcktes att han inte var singel.

Som ersättare kallade TV4 i sista stund in hunkbonden Mattias Karlsson – men nu kommer det fram att lammbonden inte bor på gården där han dejtar brevskrivarna.

– Inte nu nuläget, säger han.

Årets säsong av ”Bonde söker fru” startar den 25 september, men som vanligt har det snackats en hel del redan innan programmet dragit i gång.

Redan i mars i år uppdagades det att en av bönderna var på väg att lura till sig en plats genom att hävda att han var singel. Han hade också hunnit med att presenteras av programledaren Linda Lindorff i sociala medier innan bluffen avslöjades.

”Det kommer så klart inte att vara med en bonde i vårt program som redan har en kärlek i sitt liv”, skrev programledaren Linda Lindorff på sin blogg efter avslöjandet.

Bonden kastades direkt ut ur programmet och i tumultet som uppstod efter skandalen. 

På pressträffen inför höstens säsong av ”Bonde söker fru” ger Lindorff återigen sin syn på oväntade scenarion som kan dyka upp när man minst anar det:

– Det händer ju saker nästan varje år i ”Bonde söker fru”, att det är någon som inte är med av någon anledning. Det kan vara personliga skäl eller att något har dykt upp.  Eller att någon har blivit kär som det var med Leonora. Så blev det ju även i år, att något hände, som jag inte kan gå in på vad det är som har hänt.

Efter avslöjandet tvingades TV4 till en snabb panikändring. Ersättaren blev lammbonden Mattias Karlsson, som tidigt fick smeknamnet ”hunkbonden”.

Alla bönder i årets säsong av ”Bonde söker fru”.

Breven öste snabbt till 26-åringen och det gick så långt att programledare Linda Lindorff förbjöd honom att svara på alla de explicita inviter som utöver breven kom in via sociala medier.

Inför den nya säsongen, där Mattias Karlsson är en av bönderna i det webbsända ”Kärlek åt alla”, finns en ny detalj kring bonden, som inte har lyfts fram av TV4.

Mattias Karlsson med sina lamm.
Foto: TV4

”Bor inte på gården”

Lammbonden bor inte på bondgården dit han ska ta de brevskrivare som han väljer ut.

– Nu är boendesituationen så att jag inte bor på gården helt enkelt, men framtidsplanerna är att bygga hus ute på gården, ett nytt, säger han vid pressträffen inför programmet.

Enligt Mattias Karlsson befinner han sig nu mycket på gården i Rimbo utanför Norrtälje, men det kommer att dröja innan han bor där på heltid.

Planen är att bo där framöver?

– Ja precis, men inte i nuläget.

Jobbar även som brandman

Linda Lindorff ser inte det faktum att lammbonden har sin bas på gården som ett problem. När hon i början av maj presenterade ”hunkbonden” på sin blogg berättade hon också att han även jobbar som brandman. 

– Det är väldigt olika hur man bor på gården. Om man äger gården, eller bor på gården, eller om man är delägare i eller om man bara arrenderar. Det där tycker jag är helt oväsentligt, säger Linda Lindorff.

Bonde söker fru sänds i TV4, TV 4 play och C More och har premiär den 25 september.

TV4:s "Bonde söker fru"-programledare om årets säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.