Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonden bryter ihop när han gör sitt val

Mikael ”Backis” Backstulid är nervös inför sitt val.
Foto: TV4
Särskilt svårt blir det när han ska dela ut sin sista ros.
Foto: TV4
Nervösa tjejer som väntar på besked om de får följa med till gruppdejten.
Foto: TV4
Känslorna fortsätter att svalla för bonden.
Foto: TV4
Även brevskrivaren Cahtlin fäller några tårar efter att till sist ha blivit vald.
Foto: TV4
”Jag vet ju själv hur ont det hade gjort om jag hade stått på andra sidan”, säger ”Backis”.
1 / 7

Det blir omtumlande känslor när bönderna i ”Bonde söker fru” ska göra sina först val och välja vilka brevskrivare som får följa med på gruppdejt.

Som svårast blir det när Mikael ”Backis” Backstulid ska tillkännage sitt sista val.

– Jag vet ju själv hur ont det hade gjort om jag hade stått på andra sidan, säger han i programmet.

Årets säsong av ”Bonde söker fru” är framme vid tidpunkterna då bönderna ska välja vilka av brevskrivarna som ska få följa med på en första gruppdejt.

Som så ofta blir det starka känslor och stor nervositet när besluten ska tillkännages.

En av årets tv-bönder, Mikael ”Backis” Backstulid, 36, känner av pressen på förhand inför sitt val vid Sundbyholm slott.

– Man slits ju mellan hopp och förtvivlan och ett inslag av illamående liksom. Det jag är mest nervös över är att jag sårar någon väldigt mycket, säger han i programmet.

Brevskrivaren i tårar

En efter en räknar han sedan upp sina val tills en sista kvar. Bonden börjar då skaka på huvudet och ta sig för pannan.

Efter att till sist ha tagit sig samman blir det brevskrivaren Cathrin som får den sista rosen och därmed också sista platsen på gruppdejten.

– När han sa mitt namn så blev jag jätteglad. Skönt också att få lite bekräftelse på att han kände något han också. Gud jag blir till och med rörd nu, det har varit så mycket anspänning, säger hon medan ögonen tåras.

Bonden Filip Nilsson tycks vara eftertraktad på sin gruppdejt.
Foto: TV4
För brevskrivaren Ellinor blir det aningen frustrerande.
Foto: TV4

Bryter ihop framför kameran

Efteråt är det blandade känslor för Mikael ”Backis” Backstulid.

– Dels är det en lättnad att de som jag har valt har sagt ja, men sen är det liksom..., säger han innan han med glansiga ögon kommer av sig helt.

– Jag har ändå valt bort fem fantastiska brudar liksom, konstaterar han sedan innan han brister i gråt och gömmer ansiktet i händerna.

Han försöker sedan förklara vad han känner för de tjejer som han valt att ta med till gruppdejten, att han inser att hans livs kärlek skulle kunna vara en av dem.

– Det är det som är så fint. Hon kanske finns där.

”Vet inte om man ska skrika”

När det sedan väl är dags för gruppdejterna i programmet är det som vanligt hård konkurrens bland brevskrivarna som tävlar om böndernas uppmärksamhet.

Brevskrivaren Ellinor som hoppas på kärlek med bonden Filip Nilsson, 27, är en av de som blir något frustrerade är flera andra tjejer snor med sig honom på egna små dejter.

– Jag vet inte om man ska skrika högst eller hur man ska göra för att få den där tiden. För det hade varit väldigt, väldigt tråkigt att inte få den, säger hon under gruppdejten.

Linda Lindorffs kärlekshyllning till maken:

Linda Lindorffs kärlekshyllning till maken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.