Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonde-Thildes bröllopslycka – med norska kärleken Benedicte

Bonde-Thildes bröllopslycka med norska kärleken Benedicte
Thilde Höök och Benedicte Kihle på stranden där vigseln ägde rum.
Foto: Lovisa Höök
Benedicte Kihle och Thilde Höök är nu ett gift par.
Foto: Lovisa Höök
Thilde Höök träffade Stefan Blomqvist i ”Bonde söker fru” 2009, men gick skilda vägar sju år senare.
Foto: MIKAEL WALLERSTEDT / MIKAEL WALLERSTEDT EXPRESSEN
Thilde Höök inför ”Bonde söker fru”-säsongen 2009.
Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Som hästbonde i ”Bonde söker fru” hittade Thilde Höök, 36, kärleken med Stefan Blomqvist.

Men något kändes fel och sju år senare separerade paret.

Nu har bonden på Österlen gift sig – med sin norska kärlek Benedicte Kihle, 33.

– Vi hängde i ett halvår tills hon en dag kom cyklandes hem till mig och berättade att hon var kär.

Det var i 2009 års säsong av TV4-programmet ”Bonde söker fru” som Thilde Höök, då 28 och Stefan Blomqvist, då, 29, blev ett par.

Men efter sju år tillsammans och med två gemensamma barn i Elsie och Oscar, valde de båda att gå skilda vägar.

– Jag är jätteglad för den relationen vi hade, men vi insåg efter ett tag att vi inte fungerade som sambos och partners, men att vi var väldigt fina föräldrar tillsammans. Efter barnen kände vi att 'det här kan vi, men partners är vi kanske inte riktigt längre'.

Efter separationen tog Thilde Höök ett beslut: Nu skulle hon i stället träffa kvinnor.

– Jag har vetat sen jag var ung att jag kan attraheras av både killar och tjejer, och att jag är bisexuell. Men jag har aldrig levt ut det med tjejer, jag har aldrig dejtat tjejer. Så det var först efter separationen som jag ville ge det en ärlig chans. Och sen dröjde det inte länge innan jag kände att jag nog känner mig mer bekväm med att definiera mig själv som lesbisk faktiskt.

Blev kära på förskolan 

Och efter några kortare förhållanden med andra kvinnor fann hästbonden till sist sin nya stora kärlek – på förskolan.

– Mitt barn heter Oscar och han kom springandes och sa att det har börjat ett nytt barn på förskolan som också hete Oscar.

Då barnen snabbt blev kompisar blev antalet playdates allt fler.

– Det var sex månader av att vi bara var jättetajta kompisar och gjorde allt tillsammans med barnen. Men allt mer likt en familj, fast fortfarande bara som vänner. För jag visste inte om mina känslor var besvarade och kände att jag inte ville äventyra något genom att berätta om dem.

För ungefär ett och ett halvt år sedan förändrades dock allt.

– En dag kom hon cyklandes hem till mig och berättade att hon var kär.

Sedan dess är Thilde Höök och Benedicte Kihle ett par.

Hur reagerade barnen när ni gick från att vara vänner till att bli ett par?

– Med Benedicte så umgicks vi så nära ihop med barnen. Barnen blev goda vänner många månader innan vi blev ett par, så de tyckte bara att det var ganska spännande att vi också blivit kära i varandra. Det var ju redan en person de var trygga med.

Nu för tiden bor de på Thildes gård på Österlen, men har ett varsitt hus på gården.

– Vi har ju barn sedan innan båda två. Så vi har möjlighet att välja all tid vi vill vara ihop, vilket är typ hela tiden. Men vi kan också ha egen myskväll med våra egna barn på varsitt håll när det behövs. Men barnen är varandras bästa vänner, så det är snarare vi som känner att vi måste få lite tid med våra egna barn och inte alltid vara en storfamilj.

Thilde Höök fortsätter:

– Det känns fint att vi är en bonusfamilj för varandra, men att vi är också vår egen familj där emellan, där jag får vara mamma till mina barn och hon till sitt barn. Och en stor del av tiden är vi alla fem.


Thilde Höök och Benedicte Kihle på stranden där vigseln ägde rum.
Foto: Lovisa Höök

Exmännen bor en kilometer bort

Samtidigt berättar Thilde också hur stark och bra hennes relation med exsambon Stefan, och hur även Benedicte har fortsatt bra kontakt med sin tidigare man. Båda exmännen bor inom en kilometers avstånd från Thilde Hööks bondgård.

– Stefan ringde upp på morgonen innan bröllopet och sa 'jag ska inte störa, men jag vill bara önska dig ett jättestort lycka till och grattis' . Och pappan till Benedictes barn skickade med ett superfint kort och önskade oss lycka till. Så vi känner att vi är så himla rika som har den typen av relation till våra barns pappor också.

Själva bröllopet ägde rum under lördagen då Thilde Höök och Benedicte Kihl vigdes nere vid stranden i lilla orten Rörum, bara en dryg kilometer från deras gård.

Ett 70-tal gäster, med alla de närmaste närvarande, bjöds sedan in till fest på gården i den tropiska natten.

– Det var sådär vackert och härligt och gråtigt som man vill ha det. Vi gick runt i våra brudklänningar hela natten och dansade oss svettiga och kunde gå barfota över ängen till min granne som hade ett litet gästhus där vi sov, berättar hon.


Här är bönderna i "Bonde söker fru" 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.