Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bonde söker fru”-paret drabbades av malaria

”Bonde söker fru”-paret drabbades av malaria – mitt i coronapandemin
Michel Olofsson har byggt upp ett liv i Moçambique.

Kärleksparet Michel Olofsson och Linnéa Hjort träffades i ”Bonde söker fru”, i dag driver de gården i Moçambique tillsammans.

Coronapandemin har gjort att det afrikanska landet utlyst nödläge – men plötsligt insjuknade paret i en annan allvarlig sjukdom.

– Vi fick båda malaria samtidigt och blev rätt utslagna, säger Michel Olofsson.

Michel Olofsson, 34, frukt- och grönsaksbonde i Moçambique, och Linnéa Hjort, 31, blev tittarnas favoritpar i vårens ”Bonde söker fru – jorden runt” på TV4.

Michel Olofsson kände något speciellt för Linnéa Hjort redan under speeddejten. I dag delar de livet och Linnéa har flyttat till Michel i fiskebyn i sydöstra Afrika.

– Nu är det inte bara jag här, det är vi. När jag tittar på henne så ler jag, mår bra och är otroligt glad att våra vägar korsades, har han tidigare sagt.

”Malaria är tufft”

Men nu har paret drabbats av ett bakslag – nyligen insjuknade båda två i den tropiska sjukdomen malaria. Frossa och hög feber hör till de vanligaste symptomen.

– Ja, vi fick båda malaria samtidigt och blev rätt utslagna under en vecka, säger Michel Olofsson.

Paret stöttade varandra och kom igenom de tuffaste dygnen tillsammans.

– Malaria är ganska tufft och även behandlingen mot den, men vi lyckades hjälpa varandra genom det och vi mår i dag bra, säger han.

”Bonde söker fru”-paret driver inte bara sitt eget jordbruk, utan också en rad sociala projekt. Men det afrikanska landet har utlyst nödläge på grund av coronapandemin, vilket gjort att tempot gått ner.

– Vi håller på för fullt med att bygga upp vårt hus tillsammans och samtidigt hjälper vi till i byn med bland annat utdelning av masker i förebyggande syfte mot covid-19. Landet är inne i sin tredje månad av state of emergency så vi håller oss mestadels på gården. Vår bil har gått sönder så det är svårt att transportera material till gården vilket har inneburit att vi helt enkelt fått bära plank själva i två kilometer. Det blir lite träning om vi säger så. Summa kardemumma så rullar saker och ting på och vi har båda hälsan i behåll, säger Michel Olofsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.