Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bonde-Sigrid i allvarlig olycka – skrek efter ambulans

Sigrid Bergåkra.
Sigrid Bergåkra.Foto: OLLE SPORRONG
Sigrid Bergåkra.Foto: TV4
Sigrid Bergåkra.Foto: OLLE SPORRONG

”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra råkade i veckan ut för en allvarlig olycka, när hon blev nedtrampad av en häst.

Hästbondens blodiga olycka tvingade henne att köras direkt till sjukhus, något hon berättar om på Facebook.

”Huvudet dunsade i isen som en vattenmelon i betong” skriver Sigrid Bergåkra på sociala medier.

Hästbonden Sigrid Bergåkra, 46, blev känd för hela svenska folket när hon letade kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru” 2016, och valde att skicka hem alla brevskrivare från gården för att satsa på kärleken till Pål Mases, 50. 

Sedan dess har Bergåkra hunnit bli singel igen, och bland annat synts i första säsongen av ”Farmen VIP”, utöver att hon fokuserat på karriären som hästbonde.

Sigrid Bergåkra akut till sjukhus

Men att jobba med hästar är inte helt ofarligt. Tidigare i veckan kördes Sigrid Bergåkra akut till sjukhus, efter att ha blivit översprungen av en häst, och slagit i huvudet.

”När jag skulle leda ut en sprallig valack från lösdriften rasade det snö från taket och han fick panik och sprang över mig och jag flög baklänges och huvudet dunsade i isen som en vattenmelon i betong” beskriver Sigrid Bergåkra händelsen på sin Facebook.

Skrek efter en ambulans

Tv-profilen berättar hur hon kände hur det sprack, och att hon genast började skrika efter ambulans – något som hennes kolleger hjälpte henne att ordna.

”Jag fick åka plingplongtaxi till Gävlesjukhus. Ett jack i bakhuvudet och hjärnskakning samt lite trampad på foten och en käftsmäll men annars var det fint på röntgen. Bra och få huvudet kollat ändå ju, känns fint att man har så intakt hjärna trots allt” berättar Sigrid Bergåkra på Facebook.

Hästsajten Hippson har varit i kontakt med Bergåkras dotter Cecilia efter olyckan, som berättar att hennes mamma behöver vila, men hade tur som klarade sig så pass bra.

– Hon hade tur det hade kunnat gå mycket värre, säger Cecilia Bergåkra till Hippson.

Sigrid Bergåkra svarar i ett meddelande till Expressen att hon tar hand om sig efter olyckan, men är tillbaka och jobbar på gården – dock tar hon det lugnare än vanligt, och får hjälp av kolleger.

”Tar hjärnskakningen på allvar och allt i lite lugnare tempo, men svårt när man bor på landet med barn och djur och alla ”måsten” kommer i kapp i vardagen, jag har aldrig varit sjukskriven på riktigt faktiskt” skriver hon.

https://www.facebook.com/sigrid.bergakra/posts/10161850011525311

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.