Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bonde-Sigrid om sin längtan efter kärlek

Sigrid BergåkraFoto: TV4
Sigrid BergåkraFoto: TV4

Bonde-Sigrid längtar efter en partner att dela sitt liv med.

– Jag håller på att tyna bort utan partner, säger hon i veckans program.

Men längtan har funnits med hästbonden hela livet. Förebilderna är hennes föräldrar som gick bort hastigt i cancer.

– Det enda jag visste om var att man levde som parhästar i livet, säger hon.

Hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, berättar i onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” öppenhjärtigt om längtan efter närhet och kärleken från en partner. Friarna har flyttat in på Sigrids gård i Hälsingland och Sigrid berättar i programmet om sin förhoppning: att hon ska kunna dela sitt liv med någon av dem.

– Det är därför jag söker en partner, jag håller på att tyna bort utan partner, säger hon i programmet.

Sigrid Bergåkra skilde sig för sex år sedan från sin man - pappan till hennes tre döttrar. Hon träffade därefter en ny pojkvän som bor i södra Europa. Paret levde som särbos i några år. Men för två år sedan tog det slut med pojkvännen.

– Vi är väldigt goda vänner, det känns riktigt skönt, säger Sigrid.

 

LÄS MER: Triangeldramat i "En natt på slottet"

 

Kollega anmälde Sigrid till "Bonde söker fru"

 

LÄS MER: Nya TV4-bonden Sigrids hemliga lyxliv

 

Därefter följde en tuff period som singel för Sigrid Bergåkra.

– Både fysiskt och psykiskt blir man som en blomma som håller på att vissna ner. Det är inte bara av kyla uppe på berget i Hälsingland som man vissnar. Man behöver närhet, ömhet och allt som innefattas av att vara partner med någon, säger hon.

Det var en kollega som anmälde Sigrid till TV4-programmet, efter att ha hört henne klaga på ensamheten.

– Det är väldigt viktigt att förstå varför jag är med i ”Bonde söker fru”. Att spekulera över någonting annat är inget som någon i min närhet gör. Utan de förstår att man greppar sista halmstrået när man har provat på att få vara ensam. Vem som helst som överlever en kall ensam vinter häruppe, har förståelse för att man gör något åt situationen om man vill vara kvar, säger hon.

Men viljan att hitta den ”rätte” går längre tillbaka för Sigrid. Hästbondens föräldrar Olof Edward och Inger levde och drev familjegårdarna tillsammans under hela sina liv.

– Det enda jag visste om var att man levde som parhästar i livet. De var mina förebilder. Jag har tagit det här med familj för givet. Att jag också skulle få uppleva det. Men så lätt är det inte, säger Sigrid Bergåkra.

Båda föräldrarna dog när de var i 60-årsåldern, vilket Hänt rapporterat om. Pappan gick bort i lungcancer 1999. Sigrid väntade sin dotter Cecilia när mamman gick bort i lymfkörtelcancer.

De plötsliga dödsfallen kom som en chock för Sigrid och hennes bröder:

– Jag vet ingen som kunde leva på ett mer hälsosamt sätt än mina föräldrar gjorde. De var extremt vältränade. Det fanns inte att de festade loss, säger hon.

Sigrid och bröderna bestämde sig för att fortsätta driva familjeföretaget.

– Minnena från den sorgetiden är inga mörka minnen. För de gick bort med otrolig livslust. De levde fullt ut fram till dagen som de dog, säger hon.

Sigrid tog sig igenom sorgeprocessen, men kan i efterhand sakna att det inte var lika lätt att tala om cancer då som det är i dag:

– Det fanns inte lika bra stöd och upplysning då från sjukhushåll. Jag tycker att det är fantastiskt positivt att det har blivit en fajt mot cancer, där alla hjälps åt – även de som inte är drabbade, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.