Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bondbruden Nadja Regin är död

Nadja Regin har avlidit.Foto: DANJAQ/EON/UA/KOBAL/REX / DANJAQ/EON/UA/KOBAL/REX/IBL REX FEATURES
Skådespelaren Nadja Regin medverkade bland annat i två James Bond-filmer.Foto: DANJAQ/EON/UA/KOBAL/REX / DANJAQ/EON/UA/KOBAL/REX/IBL REX FEATURES
Nadja Regin.Foto: ANL/REX SHUTTERSTOCK / ANL/REX/IBL REX FEATURES

Bondbruden Nadja Regin har avlidit 87 år gammal, rapporterar BBC.

Skådespelaren medverkade i 007-filmerna ”Goldfinger” och ”From Russia with love”.

Den serbiskt födda skådespelaren Nadja Regin har avlidit.

Bortgången meddelades av det officiella twitterkontot för James Bond:

”Våra tankar är med hennes familj och vänner i denna svåra stund”.

https://twitter.com/007/status/1115194809944301568

Nadja Regin föddes 1931 i Belgrad och inledde sin karriär i hemlandet framtill femtiotalet då hon flyttade till Storbritannien.

På sextiotalet tog karriären ett stort kliv framåt då Nadja Regin lyckades få en roll i Bond-filmen ”From Russia with love” där hon spelade älskarinna till MI6-chefen Kerim Bey. 

En insats som gick hem. För året därpå medverkade hon i nästa Bond-film ”Goldfinger” som nattklubbsdansös gentemot huvudrollsinnehavaren Sean Connery.

På sjuttiotalet arbetade hon i stället bakom kameran med att välja ut manuskript för produktion. Följande årtionde startade hon ett bokförlag tillsammans med sin syster, där hon senare gav ut en roman.

Nadja Regin blev 87 år gammal.