Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bondbruden Karin Dor död

Den tyska skådespelerskan Karin Dor är död.

Hon blev mest känd för att ha spelat Bondbrud i klassikern "Man lever bara två gånger".

Skådespelerskan blev 79 år gammal, skriver Bild. 

Karin Dor har varit i filmbranschen under en lång tid och har ett gediget cv på sin lista. Så tidigt som på 60-talet slog hon igenom inför den breda publiken när hon medverkade i flera filmer. Men hennes stora genombrott fick hon i slutet på 60-talet då hon medverkade i Bond-filmen "You Only Live Twice". Där spelade hon Bondbruden Helga Brandt och skådespelade bland annat mot Hollywoodstjärnan Sean Connery.

Filmen var den femte i den numera klassiska Bond-serien och blev också Sean Connerys sista.

Karin Dor och Sean Connery hade flera scener tillsammans i filmen.

Enligt den tyska tidningen Bildt gick Karin Dor bort under måndagskvällen på ett vårdhem i München. 

Enligt tidningen skadades skådespelerskan av ett otäckt fall förra året. Hon blev påkörd av en kvinna med barnvagn och slog huvudet i trottoarkanten. Skådespelerskan ska aldrig ha återhämtat sig från skadorna. 

Karin Dor blev 79 år gammal. 

Under de sista åren i livet drog hon sig tillbaka från offentlighetens ljus. Karin Dor medverkade i flera tyska produktioner i början på 2000-talet, men sedan valde hon att leva ett lugnare liv.

Hennes sista roll var i den tyska filmen "The Misplaced World" som kom ut 2015. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.