Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bondbruden Honor Blackman död – blev 94 år

Dagens toppnyheter – sport och nöje
Honor Blackman tillsammans med Sean Connery.Foto: JOHN KNOOTE/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK / JOHN KNOOTE/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Honor Blackman fortsatte karriären långt in på 2000-talet.Foto: KEN MCKAY/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Skådespelaren Honor Blackman har gått bort 94 år gammal, uppger familjen för The Guardian.

Hon är mest känd för rollen Pussy Galore i Bondfilmen ”Goldfinger” från 1964.

”Hon dog fridfullt av naturliga orsaker i sitt hem”, skriver familjen.

Honor Blackman blev en världskändis på 60-talet, bland annat genom den brittiska tv-serien ”The Avengers”. Men de flesta minns henne nog som Pussy Galore i Bondfilmen ”Goldfinger”, där hon spelade mot Sean Connery.

På måndagen berättade den brittiska stjärnans familj att 94-åringen dött av naturliga orsaker.

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att Honor Blackman har gått bort. Hon dog fridfullt av naturliga orsaker i sitt hem i Lewes, Sussex, i sällskap med sin familj”, skriver familjen till The Guardian.

Honor Blackman död – känd från ”Goldfinger”

Honor Blackman lämnar efter sig två barn och fyra barnbarn.

”Utöver att hon var en mycket beundrad mor och mormor, var Honor också en skådespelare med en enormt produktiv och kreativ talang; med en extraordinär kombination av skönhet, intellekt och en fysisk förmåga, tillsammans med hennes unika röst och hängivna arbetsmoral”, fortsätter familjen.

Pussy Galore gav James Bond en utmaning

Blackman har fortsatt sin karriär med roller i filmer och tv-serier och har de senaste åren har hon utträtt med en egen föreställning.

”Goldfinger” var den tredje filmen om agenten James Bond och Honor Blackman har blivit en av de mest klassiska, så kallade, Bondbrudarna med skildringen av piloten Pussy Galore som utmanar Bond med judo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.