Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britt Eklands sorg: "Min Bond är borta"

Roger Moore som James Bond.
Foto: EON/UA/KOBAL/REX/SHUTTERSTOCK
Roger Moorehar avlidit 89 år gammal.
Foto: KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK
Kristina Wayborn i ”Octopussy”.
Bondbruden Kristina Wayborn.
Foto: MATTIAS BARDÅ
Mary Stavin och Roger Moore i filmen ”Octopussy”.
Britt Ekland
Foto: JKE/ZDS
Roger Moore och Britt Ekland.
Foto: EON/UA/KOBAL/REX/SHUTTERSTOCK
Roger Moore och Maud Adams.
Foto: EON/UA/KOBAL/REX/SHUTTERSTOCK
1 / 10

Skådespelaren Roger Moore har avlidit i sviterna av cancer. 

Stjärnan blev 89 år gammal. 

Britt Ekland och Maud Adams spelade mot Roger Moore - och nu berättar de om saknaden.

– Min Bond är borta, och jag är fylld av sorg, säger Britt Ekland.

Roger Moore har avlidit 89 år gammal i sviterna av cancer. Skådespelarens tre barn bekräftade hans död i ett offentligt uttalande.

”Det är med tunga hjärtan vi meddelar att vår älskade far, Sir Roger Moore, har gått bort i dag i Schweiz, efter en kort men modig kamp mot cancer”, skriver familjen.

Moore är främst känd för sin roll som agent James Bond i totalt sju Bond-filmer.

Skådespelerskan Maud Adams, 72, ursprungligen från Luleå, spelade i Bondfilmerna "Mannen med den gyllene pistolen" från 1974, och "Octopussy" från 1983. Dessutom var hon statist i "Levande måltavla", från 1985.

"Roger var älskad av alla och lämnar oss i stor sorg.  Jag är evigt tacksam för ödet som förde oss samman", säger hon i ett uttalande.

Britt Ekland, 74, från Stockholm, spelade Bondbruden Mary Goodnight i "Mannen med den gyllene pistolen".

"Min Bond är borta, och jag är fylld av sorg. Roger personifierade Bond, var kvick, sofistikerad, elegant och rolig. Vila i frid", säger hon i ett uttalande.

59-åriga Mary Stavin, ursprungligen från Örebro, gjorde två Bond-filmer tillsammans med Roger Moore - "Octopussy” och ”Levande måltavla”.

När Expressen når Mary Stavin i hemmet i Los Angeles blir hon tagen av beskedet om Roger Moores död.

– Jag är chockad. Han var en av de finaste människor jag lärt känna. Varm, humoristisk och en engelsk gentleman ut i fingerspetsarna, säger Mary Stavin.

Fortsatte hålla kontakten

Enligt Mary Stavin så var Roger Moore en mycket omtänksam människa.

– Det finns faktiskt inga ord som kan beskriva honom. Det var en enda glädje att jobba med honom; vi älskade honom allihop. Trots att han var stjärnan kunde han till exempel under inspelningen av ”Octopussy” fråga om han skulle hämta kaffe, eller hjälpa till med något annat, säger Mary Stavin.

Mary Stavin och Roger Moore fortsatte att hålla kontakten under alla år.

– Han kunde ringa bara för att fråga hur jag mådde, eller gratulera på födelsedagen. Sådant gör bara en varm och omtänksam människa.

Tagen av bortgången 

I filmen ”Octopussy” var dessutom ytterligare en svenska med. Kristina Wayborn.

66-åriga Kristina Wayborn som ursprungligen kommer från Nybro är tagen av Roger Moores bortgång.

– Jag har gråtit mycket i dag. Min egen pappa gick bort förra året. Han blev också 89 år. När jag nu nås av Roger Moores död blir det ytterligare en påminnelse om att vi alla ska den vägen vandra, säger Kristina Wayborn och fortsätter:

– Roger Moore var en av de vänligaste människor jag mött, och han har under alla år ständigt funnits i mitt hjärta. Jag känner att jag haft en väldig tur som fick träffa denne fine man med sin enormt roliga humor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.