Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bond-stjärnan död – blev 77 år gammal

Tania Mallets död bekräftas på det officiella James Bond-kontot på Twitter. Foto: Twitter
Sean Connery i ”Goldfinger”.Foto: FILMBOLAG
Gert Fröbe, Honor Blackman och Sean Connery i ”Goldfinger”.Foto: TV3

Tania Mallet känd från Bondklassikern ”Goldfinger” där hon spelade mot Sean Connery är död, skriver The Mirror. 

Mallets död bekräftas på det officiella James Bond-kontot på Twitter.

Hon blev 77 år gammal.

Skådespelaren och Bond-stjärnan Tania Mallet är död. Den brittiska skådisen är mest känd för sin roll som Tilly Masterson i James Bond-klassikern ”Goldfinger” där hon spelade mot Sean Connery.

Tania Mallets död bekräftas på det officiella James Bond-kontot på Twitter. 

”Vi är väldigt ledsna över att höra att Tania Mallet som spelade Tilly Masterson i Goldfinger har gått bort. Våra tankar går till hennes familj och vänner i denna sorgliga stund.”, står det i uttalandet på Twitter.

https://twitter.com/007/status/1112469415650648066

 

 

Bond-stjärnan kusin med Helen Mirren

Tania Mallet, som var kusin till skådespelaren Helen Mirren, började sin karriär som fotomodell. Sedan fick hon rollen som Tilly Masterson i filmen ”Goldfinger” från 1964 efter att producenten Albert R. Broccoli upptäckt henne. Hon provfilmade även för rollen som Tatiana Romanova i filmen ”Agent 007 ser rött”, men rollen gick i stället till den italienska skådespelaren Daniela Bianchi.

Tania Mallet gjorde inte fler filmer efter ”Goldfinger” eftersom hon inte gillade klimatet i filmbranschen och bristen på frihet som filmkontraktet innebar för henne. 

Helen Mirren ska ha skrivit i sina memoarer att Mallet la alla pengar som hon tjänade i nöjesindustrin på sin familj. Hon hjälpte bland annat sin mamma och betalade för sin brors utbildning.

Tania Mallet blev 77 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.