Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bombhotade svenska filmen visas i Cannes

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En scen ur "Pojkarna", samma film som under söndagen på HBTQ-festivalen Side by Side i Moskva blev bombhotad.
Foto: Pressbild/Film i Väst
Filmens regissör Alexandra-Therese Keining kan nu glädjas åt att filmen visas under Cannes filmfestival.
Foto: Pressbild/Stefan Tell

Visningen av svenska filmen "Pojkarna" avbröts under söndagen på HBTQ-festivalen Side by Side i Moskva efter bombhot.

Nu visas den under Cannes filmfestival.

– Så länge det provocerar till hot som här - bombhot - krävs övermodiga insatser, säger filmens regissör i ett pressmeddelande.

När den svenska filmen "Pojkarna" skulle visas under HBTQ-festivalen Side by Side i Moskva i går avbröts visningen av ett bombhot mot lokalen.

Nu har "Pojkarna" valts ut till Cannes Ecrans Juniors, och den kommer att visas vid fyra tillfällen under festivalen.

Filmens regissör, Alexandra-Therese Keining, var på plats i Moskva i går. I ett pressmeddelande kommenterar hon händelsen och blickar framåt:

– Pojkarna handlar om rätten att vara och utforska den man är. Så länge det provocerar till hot som här - bombhot - krävs övermodiga insatser och människor som Side by Side-festivalen. De inspirerar till att den här mänskliga rättigheten aldrig får hotas till tystnad, säger Alexandra Therese-Keining.LÄS MER: Rykande heta scener i Keinings film "Kyss mig""Pojkarna" under bombhot i Moskva

Under gårdagen berättade Alexandra-Therese Keining om händelsen i ett sms.

"Efter cirka 45 min visning mottog arrangörer och polis ett bombhot via telefon. Vi evakuerades genast och ett över tre timmars sökande efter en bomb påbörjades. Vi var väldigt imponerade av hur festivalen agerade men också besviken när visningen av filmen (samt vår Q and A med publiken ställdes in) inte återupptogs trots att ingen bomb påträffats till kvällen".LÄS MER: Recension: Så bra är filmen "Kyss mig"Filmen visades för första gången på internationella filmfestivalen i Toronto förra året där den tävlade i "World Contemporary Section". I Sverige hade "Pojkarna" premiär i februari i år.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.