Bobbi Kristinas tidigare pojkvän hastigt död – 30 år gammal

Nick Gordon dog på nyårsdagen efter att ha drabbats av en rad hjärtattacker på nyårsafton.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Nick Gordon anklagades för att ha orsakat Bobbi Kristina Browns död.
Foto: JEN LOWERY / SPLASH NEWS / JEN LOWERY / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Whitney Houston och dottern Bobbi Kristina Brown.
Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS
Nick Gordon och hans mamma dagen efter Bobbi Kristina dött.
Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Nick Gordon anklagades för att ha orsakat Bobbi Kristina Browns död.

Nu har Whitney Houstons ”son” själv dött efter ett långvarigt drogmissbruk.

Han blev 30 år, rapporterar CNN.

Nick Gordon dog på nyårsdagen efter att ha drabbats av en rad hjärtattacker på nyårsafton, skriver Daily Mail. Dödsfallet bekräftas av Gordons advokat Joe Habachy.

”Jag kan inte kommentera de specifika omständigheterna kring hans död, men jag kan säga att det har varit hjärtkrossande att på nära håll bevittna den totala förödelse som narkotikamissbruk har orsakat en grupp unga vänner, som alla var älskade och hade enorm potential”, säger Habachy i ett uttalande till CNN.

Blev ett par – efter Whitney Houstons död

Gordon blev känd som Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Browns pojkvän. Paret hade ett stormigt och omskrivet förhållande, bland annat anklagades han för att ha misshandlat henne.

Men rubrikerna handlade också om att Gordon och Brown hade vuxit upp som syskon. Whitney Houston tog in Nick Gordon i sin familj när han var tolv år gammal och uppfostrade honom som sin egen son.

Efter Houstons död 2012 blev Nick Gordon och Bobbi Kristina Brown ett par.

Sörjs av brodern: ”Hoppas du hörde mig”

2015 hittades Brown medvetslös i ett badkar, precis som sin mor tre år tidigare. Hon låg i koma i sex månader innan hon dog i juli samma år, bara 22 år gammal.

Nick Gordon åtalades aldrig för att ha orsakat Bobbi Kristina Browns död men i ett civilrättsligt mål, som inletts av Browns dödsbo, fann en domare att han var ansvarig för dödsfallet. Han ålades samtidigt att betala ett skadestånd på 36 miljoner dollar, motsvarande 335 miljoner kronor, till dödsboet.

Själv har han nekat till dödsfallet och hävdat att han gjorde allt för att rädda Bobbi Kristina Browns liv.

Nick Gordon sörjs bland annat av sin bror Junior Walker som i en rad känslosamma inlägg på Facebook berättar att han vakade vid dödsbädden.

”Jag älskar dig så mycket storebror, jag hoppar du hörde mig tala till dig vid sängkanten, du är med mig och jag känna dig, jag älskar dig, vaka över mig och dina brorsdöttrar”, skriver han.

2012: Skratt när Costner talade på Whitney Houstons begravning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.