Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Blondinbellas" svar – efter semesterkritiken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Isabella "Blondinbella" Löwengrip Spångberg.
Foto: Christian Örnberg
Isabella och maken Odd.
Foto: Lisa Mattisson

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip Spångberg, 23, med familj lägger 63 000 kronor på en Dubai-semester i november.

Flera läsare har rasat mot resekostnaden och beskrivningen av priset som "bra".

Nu svarar bloggerskan på kritiken.

– Folk tror att det finns en motsättning mellan att spendera pengar och att vara en god människa, säger hon.

I november bär det av. Isabella Löwengrip Spångberg, 23, hennes make Odd, 26, och snart ettårige sonen Gillis har bokat in en resa till Förenade Arabemiratens paradisstad Dubai.

Under den veckolånga semestern kommer familjen hyra ett hus på en konstgjord palmformad halvö – för 7 100 kronor per natt. Veckopriset landar alltså på närmare 50 000 kronor, som de kommer dela med en annan familj, skrev bloggerskan i fredags.

Kort efter att Isabella publicerade inlägget möttes hon av kritik från sina läsare, bland annat för att hon kallade den sammanlagda flygbiljettkostnaden på 11 750 kronor för ”ett bra pris”.

”Du lever i en riktig fantasibubbla”

”Samhällsskillnaden är enorm! Du lever i en fantasivärld!” kommenterade en läsare.

”Hur fan kan du kalla dig ekonomisk när du väljer att spendera i runda slängar 75000 kr på en veckas semester? Du lever i en riktig fantasibubbla om du fortsätter kalla dig economista”, kommenterade en annan.

Nu svarar bloggerskan på kritiken:

– Det är många som är upprörda. Jag tycker att det är obefogat. Hade Odd och jag tagit ett lån, eller om vi inte kunde sätta undan pengar till Gillis och var tvungna att äta nudlar – då hade jag förstått, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Vi sparar pengar, amorterar, donerar. Finns det då pengar över som vi kan unna oss något för finns det ingen anledning att bli upprörd.

Hon berättar att hon förstod att folk skulle bli upprörda, men att de blir det när hon inte skriver ut priser också.

”Läsarna vill veta vad det kostar”

När hon och Odd gifte sig landade bröllopskostnaderna på runt 230 000 kronor – vilket hon också skrev på bloggen.

– Mina läsare är intresserade av vad saker kostar, om jag inte skriver det frågar de. Det var därför jag skrev.

– Jag har pengar för att jag har sparat. Folk tror att det finns en motsättning mellan att spendera pengar och att vara en god människa. Jag donerar pengar varje månad, jag sätter undan åt Gillis, men jag vill ändå unna mig något. Det finns ingen motsättning.

Det här är Blondinbella

Ålder: 23 år.

Yrke: Bloggare, entreprenör och författare.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Familj: Maken Odd Spångberg, 26, och sonen Gillis som fyller ett i november.

Karriär: Driver bolagen Spotlife, Löwengrip Invest AB, Flattered, Economista AB och Löwengrip Care & Color. Hon är delägare i flera företag och styrelseordförande i börsnoterade VJ Since 1890.

Startade bloggen ”Blondinbella” när hon var 14. Lämnade posten som chefredaktör för Egoboost Magazine för ett år sen. Har gett ut tre böcker, har ett eget klädmärke, föreläser om entreprenörskap.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.