Odd Spångberg gör allt annat än succé i premiären av TV4-programmet "Sveriges mästerkock" Foto: TV4Odd Spångberg gör allt annat än succé i premiären av TV4-programmet "Sveriges mästerkock" Foto: TV4
Odd Spångberg gör allt annat än succé i premiären av TV4-programmet "Sveriges mästerkock" Foto: TV4
Leif Mannerström är inte imponerad av såsen: "Jag tror att du får läsa på lite grann" Foto: TV4Leif Mannerström är inte imponerad av såsen: "Jag tror att du får läsa på lite grann" Foto: TV4
Leif Mannerström är inte imponerad av såsen: "Jag tror att du får läsa på lite grann" Foto: TV4
"Jag tror att jag bommade en grej med såsen" konstaterar Odd Spångberg. Foto: TV4"Jag tror att jag bommade en grej med såsen" konstaterar Odd Spångberg. Foto: TV4
"Jag tror att jag bommade en grej med såsen" konstaterar Odd Spångberg. Foto: TV4

Blondinbellas make sågas av Mannerström

Publicerad

Här totalsågas Blondinbellas make av juryn i "Sveriges mästerkock".

Odd Spångberg gör allt annat än succé i premiären av TV4-programmet i kväll.

– Jag tror att du får läsa på lite grann, säger Leif Mannerström i tv-programmet.

I kvällens säsongspremiär av "Sveriges mästerkock" prövar många amatörkockar lyckan med sina egenlagade rätter framför juryn. En av de som söker till programmet är Isabella "Blondinbella" Löwengrip Spångbergs make Odd Spångberg.

I TV4-programmet får tittarna se hur han förbereder sin rätt utanför auditionrummet innan det är hans tur att gå in för att bli bedömd.

– Att komma med i "Sveriges mästerkock" skulle bli en språngbräda in i nästa etapp i mitt liv, säger Odd Spångberg i tv-programmet.

 

LÄS MER: Därför lämnar Blondinbella Moderaterna

Odd Spångberg gjorde miss med såsen i "Sveriges mästerkock"

Men allt går inte helt enligt planerna. Först gör Blondinbellas make en miss med sin sås och tvingas att börja om från start.

– Det känns bra, men jag tror att jag bommade en grej med såsen. Jag får dunka på en ny sås utan steksky. Vi får se hur det går, nu är det lite tajt, säger han i tv-programmet.

Men trots en ny sås blir "Sveriges mästerkock"-juryn allt annat än imponerade av Odd Spångbergs matlagningskonster.

– Oj, oj, oj. Det är mycket mjöl i den här. Ett fingermått? Ja, du har ju rätt stora händer, säger jurymedlemmen Markus Aujalay i tv-programmet.

 

LÄS MER: Här lackar hon ur på juryn i "Sveriges mästerkock"

Leif Mannerström sågar Odd Spångberg

Han får snabbt medhåll från jurykollegan Leif Mannerström:

– Jag tycker inte att du verkar vara så säker. Jag tror att du får läsa på lite grann, säger han.

Till sist avslutar Markus Aujalay sågningen av Odd Spångbergs mat med att jämföra rätten med någonting som serveras på ett möbelvaruhus.

– Det finns ju möbelvaruhus som serverar sådana här rätter, säger han i tv-programmet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag