Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blondinbellas lyxår – pungat ut 7 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Isabella Löwengrip och maken Odd har haft spenderarbyxorna på i år.
Foto: Sigge Klemetz
En semesterresa till Dubai gick på över 60 000 kronor.
Foto: Emil Nordin
Foto: Christian Örnberg

Lägenhet för 6,8 miljoner kronor, en BMW för en halv miljon och en semester för över 60 000 kronor.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 24, har haft ett lyxigt år.

"Målet nu är att spara ihop en miljon till i insats till sommarhus nästa år eller året därpå", skriver hon på sin blogg.

Isabella Löwengrip, 24, skriver ofta ut på sin blogg hur mycket pengar hon spenderar på olika saker. Bland annat berättade hon att hennes och maken Odds bröllop sommaren 2013 gick loss på 230 000 kronor.

Och 2014 har fortsatt i lyxens tecken. I ett inlägg på hennes blogg där hon summerar året berättar hon om vad hon har lagt mest pengar på. Bland annat familjens nya bil, en BMW 520d Touring Xdrive med M-sportpaket.

Lägenhet för 6,8 miljoner

"Lägenheten 6,8 miljoner och bilen en halv miljon… Målet nu är att spara ihop en miljon till i insats till sommarhus nästa år eller året därpå. Att spara ihop till en miljon tar egentligen betydligt längre tid än så men förutom att investera våra redan sparande pengar klokt så tar jag bra utdelningar från mitt företag. Odd har tidigare också haft årsbonusar från sin tjänst, nu blir det dock nytt med eget företag för honom.", skriver hon.

För närvarande är familjen, Isabella, Odd, sonen Gillis och bebisen i magen, på semester på Teneriffa. De bor på ett femstjärnigt all inclusive-hotell som bland annat har en restaurang med en stjärna i Guide Michelin, Europas längsta pool och ett stort och lyxigt hotellområde.

Dubai-semester för 63 000

I november reste familjen till Dubai för en vecka semester, som enligt Isabella själv gick loss på 63 000 kronor. Något hon fick ta emot hård kritik för av sina bloggläsare. 

”Hur fan kan du kalla dig ekonomisk när du väljer att spendera i runda slängar 75000 kr på en veckas semester? Du lever i en riktig fantasibubbla om du fortsätter kalla dig economista”, kommenterade en läsare.

Anser det vara obefogad kritik

Något som gjorde Isabella ledsen, och hon svarade på kritiken i Expressen.

– Det är många som är upprörda. Jag tycker att det är obefogat. Hade Odd och jag tagit ett lån, eller om vi inte kunde sätta undan pengar till Gillis och var tvungna att äta nudlar – då hade jag förstått, sa hon då och fortsatte:

– Vi sparar pengar, amorterar, donerar. Finns det då pengar över som vi kan unna oss något för finns det ingen anledning att bli upprörd.

– Jag har pengar för att jag har sparat. Folk tror att det finns en motsättning mellan att spendera pengar och att vara en god människa. Jag donerar pengar varje månad, jag sätter undan åt Gillis, men jag vill ändå unna mig något. Det finns ingen motsättning.

Ska donera 200 000

Och hon spenderar inte enbart pengar för egen vinning. I sin blogg berättar hon om sin plan för nästa år, då hon vill satsa ännu mer på välgörenhet.

"Tanken är nästa år att jag donerar cirka 200 000 kronor till människor i Sverige som är i behov. Jag tänker mig någon som inte har råd med att laga tänderna, köpa presenter till sina barn som fyller år, nya vinterkläder till hela familjen, renovering hemma, en resa till en familj som aldrig har haft råd. Helt enkelt hjälpa ensamstående, sjuka, nykomna till Sverige – hjälpa människor lite på traven med något litet men som gör skillnad", skriver hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.