Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips expojkvän ansöker om personlig konkurs

Isabella Löwengrips expojkvän ansöker om personlig konkurs.
Foto: STELLA PICTURES

Isabella Löwengrips expojkvän har lånat runt 30 miljoner kronor som han inte kan betala tillbaka.

Nu ansöker 28-åringen om personlig konkurs.

– Situationen är rätt hopplös för honom just för stunden, säger hans advokat Johan Carlsson.

Handlingarna inkom till Stockholms tingsrätt på måndagen. I konkursansökan uppger expojkvännen att flera långivare har lånat ut cirka 30 miljoner kronor och det i dagsläget inte finns något sätt att betala tillbaka skulderna.

– Som jag har uppfattat det har han inga tillgångar alls. Konsekvensen är att han skulder på 30 miljoner, men inte några tillgångar, och den ekvationen går inte ihop. Han har ingen möjlighet i nuläget att göra rätt för sig mot dem som han lånat pengar av, säger advokat Johan Carlsson, som är expojkvännens juridiska ombud.

– Situationen är rätt hopplös för honom just för stunden. Då är det ett logiskt ställningstagande att han har ansökt om att försätta sig själv i konkurs.

I konkursansökan, som nyhetsbyrån Siren först rapporterade om, skriver expojkvännen:

”De enskilda skulderna varierar mellan 18-19 miljoner till 220 000 kronor. Medlen finns ej längre i behåll och jag kan därför ej återbetala lånen”.

Vilka är dessa långivare?

– Det är inget jag kan uttala mig om nu, säger advokat Johan Carlsson.

Först under onsdagen kommer en tingsrätt i en annan del av landet, där expojkvännen tidigare varit skriven, att fatta formellt beslut i konkursfrågan.

Det var i förra veckan som bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, berättade att hon och den 28-årige pojkvännen hade brutit.

Isabella Löwengrips expojkvän ansöker om personlig konkurs

I en intervju med Expressen sa Isabella Löwengrip sagt att det uppstått en hotbild mot henne och hennes barn på grund av expojkvännens affärer.

– Det var en person vid min dörr. Sen har det varit... när vi har kommit hem på natten så har det varit bilar utanför och väntat på oss. Jag antar att de har sökt honom. De har stått framför mitt hus, sa Löwengrip då.

– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov.

Expojkvännen har skulder på 30 miljoner

Expojkvännen har i en intervju med Expressen nekat till Löwengrips påståenden om att det skulle finnas några kriminella element inblandade i hans affärer.

– Det som stämmer är att det varit en person där som frågat efter mig hemma hos Isabella. Men den personen har inget kriminellt register eller förflutet och det är hon väl medveten om, har expojkvännen sagt.

– Det är helt vita transaktioner på vanliga bankkonton. Det är ingen penningtvätt, det är helt vanliga affärer som däremot har gått väldigt, väldigt snett. 

Expojkvännens advokat Johan Carlsson säger:

– Jag har inte sett några belägg för att det skulle finnas någon hotbild eller att det skulle röra sig om människor med kriminell belastning. Om så vore fallet hade det blivit vederbörliga polisanmälningar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.